Een deel van de Woensdrechtse wandelaars met in hun midden Steven Adriaansen en Lars van der Beek. FOTO'S GEMEENTE WOENSDRECHT
Een deel van de Woensdrechtse wandelaars met in hun midden Steven Adriaansen en Lars van der Beek. FOTO'S GEMEENTE WOENSDRECHT (Foto: Gemeente Woensdrecht)

Wandelend Woensdrecht kijkt met een goed gevoel terug op Vierdaagse

NIJMEGEN - Er zijn mensen die hun vakantie liever zo rustig mogelijk beginnen, maar een grote groep inwoners van de gemeente Woensdrecht kiest daar niet voor. Zij hebben vorige week de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Onder hen waren wethouder Lars van der Beek en burgemeester Steven Adriaansen. “Met de spierpijn valt het mee, maar het blijft natuurlijk wel een flinke afstand”, zegt de laatste.


De sfeer onder de wandelaars uit Woensdrecht was vanaf dag één goed, zo is te zien op de filmpjes ‘Woensdrecht Wandelt’ die elke dag zijn gemaakt.

Weer

Er is flink doorgelopen, maar ook veel gekletst en iedereen heeft volop genoten van de omgeving. “Het was een leuke club met mensen uit alle dorpen van de gemeente”, zegt burgemeester Steven Adriaansen, die net als wethouder Lars van der Beek en vele anderen uit Woensdrecht de vier keer vijftig kilometer liep. “Het weer werkte dit jaar gelukkig mee. Het was goed wandelweer, niet te warm en geen regen. Het evenement is uitermate goed verzorgd. Je merkt dat het de 103e editie is en dat men weet hoe je zoiets in goede banen moet leiden.”

Vaantje

Elke dag stond er wel een aantal inwoners van Woensdrecht langs de kant om hun plaatsgenoten aan te moedigen. Als Woensdrechtenaar was Adriaansen zeker niet de enige, maar als burgemeester wellicht wel. “Ik weet niet of er collega’s mee hebben gelopen. Wel heb ik een aantal burgemeesters langs de kant zien staan.”

Vliegbasis

Adriaansen heeft vorige week ook regelmatig contact gehad met de militairen van de vliegbasis in Woensdrecht. Ze kregen vrijdag voor de zevende keer op rij het Luchtmachtvaantje, omdat ze van alle detachementen het beste marcheerden. Als beloning mogen ze naar Italië om daar mee te doen aan een wandeltocht. “Ze hebben het hartstikke goed gedaan.”

Heuvels

Hoewel anderen de derde dag het zwaarst vinden, is Adriaansen fan van de dag van Groesbeek, een wandeling over zeven heuvels. “Het is een schitterend parcours en langs de weg is het ongelooflijk druk. Dat vind ik leuker dan een lange plattelandsweg waar je niemand ziet. Overal staan mensen en in elke straat klinkt livemuziek. Het heeft wel wat weg van de doorkomst van de Roparun in Ossendrecht. Iedereen doet mee en het is één groot feest.”

Mijlpaal

Dat was het vrijdag natuurlijk ook op de Via Gladiola. Na de finish ontving Adriaansen een gouden speld met een kroontje erboven, omdat hij de Vierdaagse voor de elfde keer had volbracht. “Een mijlpaal”, zegt hij.

Voor hem was het dat de reden om na een pauze van jaren weer mee te doen. Of hij volgend jaar weer aan de start staat? “Niet als loper,” lacht Adriaansen, “maar als het kan zal ik er zeker zijn om onze inwoners aan te moedigen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief