zonnepanelen-large
zonnepanelen-large

Ondernemers kunnen plannen voor zonneparken indienen

HOOGERHEIDE - Het uitnodigingskader zonne-energie ligt sinds vorige week ter inzage. In het document staat onder meer waar zonneparken in het buitengebied mogen komen.


Ondernemers die een zonnepark willen aanleggen in de gemeente Woensdrecht moeten voor 24 oktober met een plan komen. De voorwaarden staan in het uitnodigingskader. Het college van burgemeester en wethouders beseft dat zonneparken noodzakelijk zijn als de gemeente haar doelstelling wil halen om in 2035 alleen nog energie te gebruiken uit hernieuwbare bronnen.

Landingsbaan

Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is er tot nu toe genoeg belangstelling van ondernemers. Het gemeentebestuur is echter zuinig op haar openbare ruimte. De meest logische plek voor een zonnepark vindt ze Vliegbasis Woensdrecht. “Als je naast de landingsbaan zonnepanelen kunt neerleggen, heb je meteen zo’n honderd hectare te pakken. Dan gaat het snel”, zei Van Agtmaal eerder.

Uitgesloten

Natuurgebieden en locaties die het zicht op de Brabantse Wal richting Zeeland verstoren zijn uitgesloten. Plekken langs de weg en bij dorpen ook. Daarnaast wil de gemeente in het buitengebied niet overal zonnepanelen zien. Het kader staat op www.woensdrecht.nl en ligt in het gemeentehuis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief