Woensdrecht neemt extra maatregelen tegen wateroverlast

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht neemt extra maatregelen om in de toekomst wateroverlast door extreme buien te voorkomen.


Dat staat in het nieuwe gemeentelijk rioleringsplan. Verschillende wijken en straten in de gemeente Woensdrecht hebben de afgelopen jaren te maken gehad met wateroverlast door extreme buien.

Millimeter

De Grensstraat in Putte is één van de beste voorbeelden. Die straat stond een paar maanden geleden in korte tijd twee keer blank toen er 70 millimeter en 90 millimeter neerslag per uur viel. “Tegen zulke hoeveelheden kun je bijna niets doen. We hebben in de Grensstraat de afgelopen jaren al wel veel maatregelen genomen. Er zijn bijvoorbeeld bassins aangelegd en pompen geïnstalleerd”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht. “Als we dat niet hadden gedaan, had de straat ook bij buien van 30 of 40 millimeter blank gestaan.”

Kritiek

De Grensstraat komt als een kritiek gebied naar boven in een klimaatstresstest, die de gemeente onlangs heeft laten uitvoeren. Arcadis heeft daarin berekend waar overlast ontstaat als er 70 millimeter regen valt.

Maatregelen

Op basis daarvan komt de gemeente in actie. Zo kunnen inwoners op korte termijn de volgende maatregelen verwachten: het afkoppelen van de riolering voor regenwater in de Grensstraat, het verruimen van de buizen in de Antwerpsestraat, het maken van een waterberging in de omgeving van de Beukendreef in Putte, een waterberging bij de Verlengde Duinstraat en Plesmanlaan in Hoogerheide, een waterberging aan de Vuurdoorn in Woensdrecht, het afkoppelen van de Demerstraat en Bergsestraat in Huijbergen en het verruimen van de buizen in de Dominicanenstraat en het creëren van een waterberging in de buurt van de Augustijnenstraat in Ossendrecht.

Kosten

Alle extra maatregelen leiden vooralsnog niet tot een verhoging van de rioolheffing. Die blijft volgens wethouder Henk Kielman 196 euro per jaar voor een meerpersoonshuishouden. “We dienen wel rekening te houden met onzekerheden in de toekomst die de heffing kunnen beïnvloeden, zoals kostenontwikkelingen en ontwikkelingen rondom klimaatadaptatie.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Roosendaal

2 (elektro) technici onderhoud

Brabant

Touringcarchauffeurs m/v

Zowel binnen- als buitenland

Commercieel Medewerker Vastgoed

Roosendaal

Bezorgers

Zevenbergen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief