+-voetbal-sport-bal-
+-voetbal-sport-bal-

Sportclubs in Woensdrecht willen hun locaties verduurzamen

HOOGERHEIDE - Sportclubs en verenigingen in Woensdrecht die een stap willen zetten op het gebied van duurzaamheid kunnen aankloppen bij de gemeente.


Zij kunnen advies krijgen, maar ook een lening afsluiten voor duurzame maatregelen. Tennisvereniging De Meet in Ossendrecht wil 28.000 euro lenen van de gemeente en voetbalvereniging WVV uit Woensdrecht krijgt 8000 euro te leen. “We denken dat ze de lening terug kunnen betalen met het bedrag dat ze besparen op hun elektriciteit”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Led

De Meet leent het geld om haar veldverlichting te vervangen door led-lampen. De tennissers hebben al een subsidie aangevraagd bij het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als ze dit geld krijgen, blijft het van de gemeente gevraagde bedrag van 28.000 euro open staan. De gemeenteraad moet daar vanwege de hoogte nog mee instemmen.

Zonnepanelen

WVV wil zonnepanelen plaatsen. De club heeft ook al subsidies gehad, maar komt nog 8000 euro te kort. Het college van burgemeester en wethouders wil dat uitlenen.

Visie

De maatregelen die de clubs nemen passen bij de afspraken die zijn gemaakt in de duurzaamheidsvisie. Als Woensdrecht haar doelen op dit gebied wil behalen moeten verenigingen, organisaties en bedrijven mee doen. “We realiseren ons dat we een voorbeeldfunctie hebben en nemen dan ook diverse maatregelen”, aldus Van Agtmaal.

Zo is alle openbare verlichting vervangen door LED-verlichting, is er aandacht voor het inkopen en opwekken van duurzame energie, zijn er ontwikkelingen gaande waarbij de biodiversiteit wordt verbeterd en staan er in alle kernen laadpalen voor elektrische auto’s.

Stromen

Naast het verstrekken van leningen geeft de gemeente ook advies aan clubs en verenigingen over goede maatregelen en subsidies. “Er zijn heel veel subsidiestromen. We hebben dat inmiddels goed in kaart.” Naast De Meet en WVV willen De Remise en tennisvereniging De Mattemburgh hun locaties verduurzamen. Ook zij hebben al aangeklopt bij de gemeente.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief