perry-sport-sportschoen-medium
perry-sport-sportschoen-medium

Hoogerheide krijgt een hufterproof beweegpark

HOOGERHEIDE - Nog een paar weken en dan heeft Hoogerheide naar alle waarschijnlijkheid een beweegpark.


De gemeenteraad buigt zich dinsdag 10 september over de investering van 50.000 euro, geld dat afkomstig is uit het integrale dorpsontwikkelingsplan. Als zij akkoord gaat kan de aanleg wat de gemeente betreft beginnen.

Brede School

Wethouder Jeffrey van Agtmaal verwacht dat dat zo’n twee tot drie weken duurt.

Het beweegpark komt in het park tussen het gemeentehuis en brede school De Boemerang.

Schaakbord

Er komen twaalf beweegtoestellen te staan voor jong en oud, die allemaal hufterproof zijn. Ook wil de gemeente dat er in het park kleine zaken komen zoals twee voetbalgoals, een picknicktafel en een dam- en schaakbord. Verder denkt ze na over een skatebaan. “Dit soort beweegparken zie je in steeds meer steden en dorpen”, zegt Van Agtmaal. “Ik denk dat het een leuke, laagdrempelige manier is voor mensen om in beweging te komen.”

Vandalisme

Over het idee van de dorpsraad is al meerdere malen gesproken met omwonenden. Van Agtmaal denkt met het beweegpark meerdere vliegen in een klap te kunnen slaan. Zo verwacht hij ook dat er minder hangjongeren in het park komen en vandalisme afneemt. “Door de toestellen zullen er meer mensen komen in het park. Dan wordt het voor jongeren minder aantrekkelijk om daar rond te hangen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief