mfc-de-kloek
mfc-de-kloek

'Huiskamer' De Kloek heeft straks ander aangezicht

HUIJBERGEN - De Kloek in Huijbergen krijgt een ander aanzien, zodat het de huiskamer van het dorp kan worden.


Het idee om van het multifunctionele centrum een huiskamer voor alle inwoners van Huijbergen te maken komt van het dorpsplatform, de dorpscoöperatie Huijbergen en beheerder Fancy Roeken. Ze willen dat buurtbewoners en mensen die in een sociaal isolement zitten naar het centrum kunnen komen voor een praatje. “Het moet een gezellige ontmoetingsplek worden met een sterk thuisgevoel”, zeggen ze. “We willen het wat meer smoel geven”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Terras

Er komt een grote glazen pui met een zonnescherm en meer ruimte voor een terras. “Dan blijven mensen wat makkelijker langer hangen als ze hebben gesport of gehobbyd.”

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht vindt het een goed plan en wil 50.000 euro geven in het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan. De gemeenteraad moet hiermee nog wel akkoord gaan.

Budget

Als de raadsleden instemmen, kan de verbouwing kort daarna beginnen. Het gelden uit het plan zijn eerder onder meer de rotonde in de Boomstraat aangepast en onderhoudswerkzaamheden aan Molen Johanna verricht.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief