Groots, gratis evenement op vliegbasis in kader van 75 Jaar Bevrijding
Foto: Eugène de Kok

Groots, gratis evenement op vliegbasis in kader van 75 Jaar Bevrijding

HOOGERHEIDE - Vliegbasis Woensdrecht en de gemeente Woensdrecht organiseren zaterdag 5 oktober samen een groot evenement in het kader van 75 Jaar Bevrijding.


“We hebben een sterke band en zijn trots dat we samen dit mooie evenement kunnen neerzetten voor onze inwoners”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. Er is veel te doen. “De vliegbasis heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. We willen onder meer laten zien hoe de vliegbasis zich heeft ontwikkeld van toen naar nu”, legt luitenant-kolonel Jos van Berlo uit.

Oorlogstijd

Er is een tentoonstelling over de basis en er zijn re-enactors en oude voertuigen die laten zien (en uitleggen) hoe het er in oorlogstijd aan toeging. Veel belangstelling zal er zijn voor de oude vliegtuigen die komen. Uit de historische vlucht op Gilze-Rijen komen onder meer een Spitfire, Harvard en een Beaver. “Zij hebben een rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. We willen ze niet alleen maar neerzetten. We willen dat ze komen aanvliegen als het publiek er al is.”

PC-7

Er zijn op 5 oktober ook PC-7’s, de lesvliegtuigen in Woensdrecht, te bewonderen en er komt een straaljager overvliegen. Er is zowel om 10.00 uur als 13.00 uur een vliegprogramma. “Verder is er van alles te doen. We hebben springkussens en spelletjes voor de kinderen, demonstraties en een heel programma met veteranen. Aan hen willen we met name aandacht besteden.”

Tickets

Het evenement op zaterdag 5 oktober is gratis toegankelijk. Er is plaats voor zesduizend inwoners van de gemeente Woensdrecht. Tickets reserveren kan via deze website

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief