straaljager-morguefile
straaljager-morguefile

Groots evenement op vliegbasis in kader van 75 jaar bevrijding

WOENSDRECHT - Er zijn nog gratis kaarten beschikbaar voor het evenement op de vliegbasis in het kader van 75 Jaar Bevrijding.


Er is zaterdag veel te doen op de Vliegbasis Woensdrecht. De organisatie van het evenement is in handen van de gemeente Woensdrecht en de Koninklijke Luchtmacht. “De vliegbasis heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. We willen onder meer laten zien hoe onze basis zich heeft ontwikkeld van toen naar nu”, zei luitenant-kolonel Jos van Berlo toen hij het evenement aankondigde. “We staan op een eigentijdse manier stil bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.”

Re-enactors

Er is een tentoonstelling en er zijn re-enactors, oude militaire voertuigen en vliegtuigen, waaronder een Spitfire, Hawker Hunter, Harvard en een Beaver. Er zijn ook PC-7’s te zien, de lesvliegtuigen in Woensdrecht, en er komt een straaljager overvliegen. Er is zowel om 10.00 uur als 13.00 uur een vliegprogramma.

Wachtpost

Verder is er van alles te doen: springkussens, spelletjes voor de kinderen, demonstraties van de brandweer en de bergingsdienst en een programma met veteranen. Het bevrijdingsorkest Wachtpost 13XXXL zorgt voor muziek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES