Foto: Shutterstock

Woensdrecht wil weten hoe verenigingen denken over subsidiebeleid


HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat haar subsidiebeleid evalueren.


“We hebben dit beleid nu drie jaar en zijn benieuwd wat de mensen ervan vinden. We willen weten of het werkt, of mensen ergens tegenaan lopen en wat beter kan”, zegt wethouder Lars van der Beek.

Waardering

De gemeente stuurt deze week een enquête naar alle organisaties, stichtingen en verenigingen die subsidie krijgen. Woensdrecht heeft drie subsidies: een voor activiteiten die zijn gekoppeld aan beleidsdoelen, een waarderingssubsidie voor activiteiten en een eenmalige bijdrage voor bijvoorbeeld jubilea van verenigingen.

Wijzigen

Van der Beek verwacht de uitslagen van de enquête begin volgend jaar. De gemeenteraad kijkt daar vervolgens naar en besluit aan de hand daarvan of het beleid moet worden gewijzigd. “Het zou me verbazen als we het opeens moeten omgooien”, neemt Van der Beek een voorschot op de uitkomsten. “We hebben juist geprobeerd om het veel gemakkelijker te maken voor onze inwoners. We horen ook alleen maar positieve geluiden uit het veld.”

De enquête staat ook op www.woensdrecht.nl/vragenlijst

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief