KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera (Foto: Marilyn Pietersz)

Bob Mustang stopt nog lang niet met zingen

PUTTE – Zanger Bob Mustang uit grensdorp Putte presenteert vrijdag een nieuwe versie van zijn oude klassieker ‘Aan de bar’. Dit gebeurt tijdens een optreden in café de Croone in Stabroek. Het nummer, geschreven door producer Aad Klaris, is in een eigentijds jasje gestoken. “We hebben het sneller gemaakt, maar het was en het is een gezellige meezinger”, aldus een enthousiaste Bob van Vliet, zoals hij in het dagelijks leven heet.


Direct na dit optreden reist hij door naar Finland voor familiebezoek. Zijn jongste telg woont daar met vrouw en kinderen. Van Vliet heeft vijf kinderen en acht kleinkinderen.

Omdraaien

De artiestennaam Mustang komt doordat zijn eerste sponsor directeur was van Mustang Jeans and Jackets. De voornaam Bob vond zijn pa wel zo makkelijk. “Kon hij die omdraaien en bleef ie toch dezelfde”, vertelt hij met een vette knipoog en dito glimlach.

De van oorsprong Rotterdamse zanger is niet voor een gat te vangen. Hij schildert, schrijft, presenteert en kan moppen tappen. Zo was hij in de jaren ‘80 finalist in het programma ‘Moppentoppers’. Hij is een veelzijdige artiest die al 25 jaar met zijn Tilburgse vrouw Anneke in Putte woont. “Ik voel me aangetrokken tot de Brabantse warmte. Het duurt even tot je opgenomen bent, maar daarna kun je hier niet meer stuk.” Brabant leerde hij kennen gedurende zijn diensttijd toen hij gelegerd was in de Cort Heyligerskazerne in Bergen op Zoom.

Koelewijn

Vanaf zijn vijftiende jaar is hij actief in de muziek. “De vermaarde komiek en cabaretier Tom Manders trad destijds op als Dorus en ik deed die act na.” In zijn diensttijd leerde hij de zanger Peter Koelewijn kennen die hem in contact bracht met tekstschrijver en producer Aad Klaris. Met deze laatste scoorde hij zijn eerste nummer één hit ‘Naar de caravan’. Overigens kon hij zich in het leger, muzikaal gezien, optimaal ontwikkelen. Hij werd bandleider en trok van kazerne tot kazerne om optredens te geven en jonge opkomende zangeressen als Willeke Alberti en Anneke Grönloh te begeleiden.

Liedteksten

Duizendpoot Van Vliet schrijft graag en veel. Voor onder meer wijlen André Hazes en Conny Vandenbos schreef hij liedteksten. Inmiddels heeft hij al drie boeken op zijn naam staan: twee verhalenbundels en een dichtbundel. In zijn eerste boek dat in 2015 uitkwam getiteld ‘Avonturen van een mazzelpik’, verhaalt hij over zijn loopbaan in de muziekindustrie. Bij optredens van vele groten der aarden heeft hij het geluid verzorgd, zoals bij Ike en Tina Turner.

Onzeker

Echter, het muzikantenleven is een onzeker bestaan en Van Vliet vond het zijn verantwoordelijkheid om als gezinshoofd te zorgen voor brood op tafel. Dus had hij jarenlang een eigen onderhoudsbedrijf. Het tweede boek dat hij schreef ging over zijn belevenissen in de bouw. De 77-jarige volkszanger denkt nog lang niet aan stoppen. Als zijn Anneke vraagt wanneer hij stopt, dan antwoordt Van Vliet steevast: “Onmiddellijk na mijn dood!”

Vrijdag staat Mustang samen met DJ Perry in café de Croone aan de A.C. Swinnesstraat in het Belgische Stabroek. De avond begint om 19.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES