Foto: Gemeente Woensdrecht

Eerste Woensdrechtse veren uitgereikt aan duurzame inwoners

HOOGERHEIDE - Tijdens de duurzaamheidsavond in het gemeentehuis in Hoogerheide is donderdagavond voor het eerst de Woensdrechtse veer uitgereikt.


Het is een onderscheiding voor inwoners, bedrijven en verenigingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid. De winnaars vervullen een voorbeeldfunctie.

Oorkonde

Burgemeester Steven Adriaansen reikte de oorkonde in de categorie particulieren uit aan Evert Jansma. Hij heeft de laatste jaren als energieambassadeur, een vrijwillige functie, aan tientallen gezinnen adviezen verstrekt hoe zij hun energierekening omlaag kunnen krijgen en kunnen verduurzamen. Zelf heeft hij die stappen al lang en breed gezet.

Windmolen

Wethouder Henk Kielman overhandigde daarna een veer aan ondernemer Chris Hopmans. Meer dan achttien jaar geleden plaatste hij een windmolen op zijn erf in Woensdrecht waarmee hij ‘misschien wel de eerste ambassadeur van groene energie was’, zei Kielman. Ook heeft hij zonnepanelen liggen op de daken van zijn stallen en is hij momenteel betrokken bij enkele grootschalige projecten, zoals een pas geopend zonnepark in Rilland. Hij dacht verder mee over de duurzaamheidsvisie van de gemeente.

Installaties

Als laatste ontving tennisvereniging De Meet de prijs uit handen van wethouder Jeffrey van Agtmaal. Zij is al jaren bezig met duurzaamheid. Er liggen zonnepanelen op het dak van het clubhuis en de club wil de huidige lichten vervangen door led-installaties. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief