Foto: Shutterstock

Brabantse boeren in alle vroegte vertrokken richting provinciehuis

WOENSDRECHT - Al heel de week wordt er door Brabantse boeren in estafettevorm actie gevoerd bij het provinciehuis. Maar vandaag vindt de klapper plaats. Duizenden Brabantse boeren verzamelen zich bij het provinciehuis tijdens het Statendebat. 


Van maandag tot en met donderdag werd in estafettevorm actie gevoerd bij het provinciehuis. Dit was als aanloop naar het Statendebat van vandaag. Iedere dag verzamelden zich zo'n vijftig trekkers en honderdvijftig boeren tussen 12.00 uur en 14.00 uur op het provinciehuis in Den Bosch om daar de noodklok te luiden en de sleutel van het bedrijf in te leveren bij de provincie. 

De ZLTO riep dan ook alle Brabantse boeren op de oude sleutel van hun bedrijf mee te nemen met daarop een persoonlijke boodschap. Deze gaven de boeren af in Den Bosch. 

Statendebat

Vandaag vindt het Statendebat plaats in het provinciehuis in Den Bosch. ZLTO roept alle Brabantse boeren op, om richting deze stad te komen. Daar vindt vanaf 10.30 uur de grote demonstratie plaats. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk tractoren dan samen komen bij het provinciehuis. Om 11.45 uur zullen sprekers Wim Bens en BAJK een woordje doen. Vervolgens gaat om 13.30 uur de Statenvergadering van start. Het is nog niet bekend hoe lang dit debat duurt. 

Video: ZLTO (tekst gaat verder onder de video)

Petitie 

BAJK is een petitie gestart welke vandaag tijdens het spreekmoment overhandigd wordt aan het provinciebestuur. De petitie kun je hier tekenen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES