De Stappen is door naar de halve finale van de Lang Leve de Muziek Show. FOTO AMY VAN LEIDEN
De Stappen is door naar de halve finale van de Lang Leve de Muziek Show. FOTO AMY VAN LEIDEN Foto: Amy van leiden

Muzikale basisschool De Stappen door naar halve finale tv-programma

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Groep zeven en acht van basisschool De Stappen uit Hoogerheide heeft de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van de 'Lang Leve de Muziek Show' gewonnen. Het programma was zaterdag te zien op Zapp.

Onder leiding van presentator Buddy Vedder en zijn host Bizzey gingen zij zaterdag de strijd aan met KBS De Diedeldoorn uit Drenthe en Laterna Magica uit Noord-Holland.

Vanwege de winst mag De Stappen zaterdag 7 december terugkomen voor de halve finale. De kinderen moesten in de uitzending allerlei muzikale spelletjes doen, zoals ‘Hits in een ander jasje’ en een dancebattle. Leerkrachten moesten zingen onder de douche.

Provincies

In elke uitzending van ‘Lang Leve de Muziek Show’ strijden drie scholen uit drie provincies tegen elkaar. Alle deelnemende scholen mogen sowieso meedoen aan de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala. Koningin Máxima is daarbij aanwezig.

De show is een initiatief van stichting Méér muziek in de klas, die zich inzet voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief