Ruud de Weert overhandigt een brochure aan collega-horecaondernemers, wethouder Kielman en burgemeester Adriaansen.
Ruud de Weert overhandigt een brochure aan collega-horecaondernemers, wethouder Kielman en burgemeester Adriaansen. (Foto: José van der Wegen)

Nieuwe brochure zet horeca op de menukaart

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT – De dorpen Hoogerheide en Woensdrecht tellen gezamenlijk verschillende horecagelegenheden waar het voor iedereen goed toeven is. Ook steeds meer bezoekers van buiten de gemeente Woensdrecht hebben dit in de gaten. Met een speciale brochure waarin de horecagelegenheden zich presenteren, wordt de horeca in de twee dorpen nog verder gepromoot.


Het initiatief voor de brochure werd genomen door horeca-ondernemer Ruud de Weert, eigenaar van restaurant Bij de Pastorij, en ondernemer Niels van Elzakker. Beiden zijn lid van de ondernemersvereniging in Hoogerheide en Woensdrecht, MIWO, waarbij de noemer Winkel & Horecahart Hoogerheide-Woensdrecht velen wellicht bekender in de oren klinkt. “Het viel ons op dat er in een klein dorp toch zoveel horeca aanwezig is”, vertellen De Weert en Van Elzakker. “Daardoor kwamen we op het idee voor een brochure om alle horeca te presenteren.”

Gastvrijheid
Het horeca-aanbod in de kernen Hoogerheide en Woensdrecht is divers. “Gastvrijheid wordt hier gecombineerd met ruime en gratis parkeergelegenheid. Als ondernemers kun je krachten bundelen en elkaar versterken. Met deze brochure kunnen we de horeca goed laten zien.” De eerste exemplaren van de brochure zijn vrijdag overhandigd aan burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Henk Kielman van de gemeente Woensdrecht, op een dag die bekend staat als de Dag van de Ondernemer.

Digitale variant
Naast de burgemeester en wethouder kregen ook enkele horecaondernemers een exemplaar overhandigd, te weten Niels Kuijlen van Bistro Het Raedthuys, Priscilla Lauwen van Bistro d’Ouwe Leeuw en Brigitte Benders van Café Boulevard.

In totaal zijn er 2.000 exemplaren van de brochure gedrukt. Die komen bij alle in de brochure vermelde horecagelegenheden te liggen, maar ook op andere openbare locaties. “We willen de brochure ook buiten de gemeente ter beschikking stellen, zodat we ook daar zichtbaar worden. Een digitale variant van de brochure komt er ook aan.”

Grens
Volgens Van Elzakker en De Weert komen er veel bezoekers van buiten de gemeente en ook van over de grens. “Zo bezoeken bijvoorbeeld mensen uit Bergen op Zoom onze gemeente om hier te winkelen en te eten en drinken. Dus we doen zeker iets goed.”

Maatschappelijk belang
Dat beaamt de burgemeester. “Kleine gemeenten zijn op het moment erg aantrekkelijk, dat is mede te danken aan de ondernemers hier”, zegt Adriaansen. “Ondernemerschap is namelijk ook van maatschappelijk belang. Door de krachten te bundelen ontstaat een sterk product waarvan veel mensen gebruik maken. Deze brochure is een mooi initiatief en toont aan dat de ondernemers met beide benen in de maatschappij staan.”

22
In de brochure staan in totaal 22 horecagelegenheden verspreid over de twee kernen. “Niet alle ondernemers wilden in eerste instantie meedoen aan de brochure, maar zij kunnen altijd nog aansluiten. De brochure is gemakkelijk uit te breiden.” De adressen waarover informatie te vinden is in de brochure zijn: Non Plus Ultra, Café Het Hoefijzer, Orangerie Mattemburgh, Tasty Wok, Kwantung, Grillroom-Pizzeria Cairo, Snackbar ’t Gabbertje, High Tea & Pie, Het Raedthuys, Visspecialist De Vos, Kwalitaria Délifrance, Café ’t Pleintje, El Sueño, Zhong, Café-Zaal Boulevard, Bij de Pastorij, Boove & Beneeje, Het Portret, Bistro d’Ouwe Leeuw, MFC Het Kloosterhof, Le Soleil en Theetuin Kortenhoeff.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

(hulp)monteurs

Werkendam

Vakbekwame loodgieter

Bergen op Zoom

Productie medewerker

Oudenbosch

Toiletmedewerk(st)er

Hazeldonk-Oost

Horecamedewerker

Hazeldonk-Oost