Foto: Dorpsplatform Woensdrecht

Beweegpark Hoogerheide op sportieve wijze geopend

HOOGERHEIDE - Het beweegpark in Hoogerheide gaat zondag open. Wethouders Jeffrey van Agtmaal en Lars van der Beek nemen deel aan een hardloopwedstrijd ter ere van de opening.


Het initiatief voor het beweegpark aan het Philomenahof komt van Eline de Lange, Angelique Schetters en Leonie Bezemer van het dorpsplatform, die inspeelden op vragen van inwoners. De gemeente reageerde enthousiast en maakte 50.000 euro vrij uit het integrale dorpsontwikkelingsplan. “Ik denk dat het een leuke, laagdrempelige manier is voor mensen om in beweging te komen”, zei Jeffrey van Agtmaal.

Doeltjes

In het park tussen de brede school en het gemeentehuis komen beweegtoestellen te staan, picknicktafels, voetbaldoeltjes en een halfpipe. De wethouders Van Agtmaal en Lars van der Beek openen het park om 11.30 uur op sportieve wijze.

Demonstraties

Daarna zijn er demonstraties door enkele beweegcoaches van de Brede Welzijnsinstelling (BWI) en trainers van Anytime Fitness en Sport- en Slankstudio Hoogerheide. Iedereen kan meedoen. Voor de kinderen zijn er pietenspelletjes in het beweegpark. Lokale ondernemers zorgen voor wat lekkers.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES