Ilse, Suzana en Liesbeth zijn klaar voor hun Gall en Gallery op zondag 1 december FOTO GALL EN GALL HOOGERHEIDE
Ilse, Suzana en Liesbeth zijn klaar voor hun Gall en Gallery op zondag 1 december FOTO GALL EN GALL HOOGERHEIDE (Foto: Gall en Gall Hoogerheide)

Suzana Jovanovic schildert live een portret tijdens Gall en Gallery

HOOGERHEIDE – Een kunstwerk zie je als niet-kunstenaar alleen als het gereed is, aan de muur in een galerie, een museum, op een expositie of misschien in je eigen huis. Maar een kunstwerk zien ontstaan vanaf de eerste schets op papier, dat is iets anders. Toch gaat dat gebeuren op zondag 1 december bij Gall en Gall in Hoogerheide tijdens het evenement Gall en Gallery met Suzana Jovanovic.


Jovanovic zal van 11.00 tot 16.00 uur live een portret gaan schilderen van een voor velen bekend persoon. Wie dit is, blijft nog even geheim. “Het portret dat ik live ga schilderen zal overigens niet die dag gereed zijn. Ik ben niet van plan om het die dag af te krijgen, maar wel een groot deel daarvan. Ik zal het dan thuis mooi afwerken. We zijn ook van plan het portret aan de geportretteerde cadeau te geven en deze persoon zal het portret ergens publiekelijk tentoonstellen. Wij gaan nog niet vertellen waar, omdat dit ook nog geheim is. Omdat dit het jaar van Rembrandt is, zal ik bij het portret clair-obscur toepassen en Rembrandt zijn toets met een vleugje Suzana.”

Tijdens Gall en Gallery exposeert Suzana ook een aantal van haar andere werken, die te koop zijn.

Kasteel

Dat Suzana bij Liesbeth Clarijs-Oomen en Ilse Oomen-Clarijs van Gall en Gall terecht kwam, kwam door haar expositie met haar mede-deelnemers aan Project Rembrandt eerder deze maand in Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek. “Ik ben naar Ilse en Liesbeth gegaan om mijn idee voor de expositie uit te leggen en om sponsoring te vragen. Toen zeiden ze dus dat ze al een poosje rondliepen met het idee om mij live te laten schilderen.”

Fan

Dat wordt bevestigd door Liesbeth en Ilse. “We keken iedere week naar het televisieprogramma Project Rembrandt. En het programma was ook vaak met klanten het onderwerp van gesprek. Het leefde. Aangezien Suzana een collega van ons is bij Ahold, zijn wij dan ook apetrots om haar live aan het werk te mogen zien in onze winkel. Het is een genot om naar haar verhalen te luisteren. Ze spreekt vol passie over kunst en haar kunstwerken. Met Gall en Gallery proberen we Project Rembrandt, dat via Suzana een lokaal tintje kreeg, dichtbij de klanten te brengen. Wij zijn fan van Suzana, maar dit evenement is voor iedereen die van kunst houdt of gewoon nieuwsgierig is naar de werkwijze van Suzana.”

Bezoekers

Wanneer Suzana aan het kunstwerk bezig is, zal ze bezoekers niet te woord kunnen staan. Wel kunnen geïnteresseerden van dichtbij kijken hoe het portret ontstaat. Pas na 16.00 uur is er gelegenheid om nader kennis te maken met Suzana.

Informatie

Gall en Gallery met Suzana is op zondag 1 december van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Haviksberg 53 in Hoogerheide. Kijk voor meer informatie over Suzana op http://suzanasjuart.com.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

bezorgers weekkrant

Akmkerk, Hank, Veen, Nieuwendijk

Allround medewerker

Moerdijk

Senior Business Controller

Baarle-Nassau

Vakbekwame loodgieter

Bergen op Zoom

2 zelfstandig werkende Koks

Ravenstein