De beweegtuin in het Philomenapark is feestelijk geopend.
De beweegtuin in het Philomenapark is feestelijk geopend. (Foto: Picasa)

Iedereen kan bewegen in Philomenapark

HOOGERHEIDE – Sport en ontspanning liggen in elkaars verlengde, maar in Hoogerheide komen ze voortaan echt bij elkaar. Op initiatief van het Dorpsplatform Hoogerheide is in het Philomenapark achter het gemeentehuis in Hoogerheide een beweegpark aangelegd. Iedereen kan hier gebruik maken van diverse toestellen om te bewegen, te sporten en ook te ontspannen.


Vooraf hadden Eline de Lange-Braat, Leonie Bezemer en Angelique Schetters van Dorpsplatform Hoogerheide wel gehoopt op een grote opkomst bij de officiële opening van het beweegpark, maar de opkomst overtrof hun grootste verwachtingen. “Ik ben niet vaak sprakeloos, maar dit keer toch bijna wel,” aldus Eline de Lange-Braat.

Complimenten

De wethouders Lars van der Beek en Jeffrey van Agtmaal verrichtten de officiële opening van de beweegtuin door een rood-wit-blauw lint door te knippen en enkele toestellen uit te proberen. “Complimenten voor jullie initiatief”, zei Van der Beek. “Deze beweegtuin past perfect bij ons beleid om mensen op een laagdrempelige wijze tot meer beweging en meer sporten aan te zetten. Ik hoop dat er veel gebruik van wordt gemaakt.”

Ook wethouder Jeffrey van Agtmaal gaf aan blij te zijn met het initiatief. “Het is een beweegpark voor jong en oud, voor mensen die veel of juist weinig sporten."

Kinderen

Iedereen kan terecht in de beweegtuin, vertelt De Lange-Braat, ook mindervaliden en kinderen. "Het is echt een samenkomst-terrein waar, als het lekker weer is, kinderen in de speeltuin kunnen spelen en ouders kunnen bewegen of lekker zitten." Ook voor de school is er een extra buitenspeelmogelijkheid bijgekomen. "Maar ook na schooltijd kunnen kinderen hier natuurlijk terecht.”

Chest-press

De beweegtuin omvat nu twaalf onderdelen. Er is een leg-press en een chest-press, waarbij de sporters het eigen lichaamsgewicht gebruiken om het toestel in beweging te brengen. Ook staan er in de beweegtuin een balansoefening, buikspierbankje, opstapboxen en callanetics-rek, voor rek- en strekoefeningen.

Verder komen de gebruikers een halfpipe en trapveldje tegen. "Er zijn ook diverse hardloopgroepjes actief in het park die gebruik maken van de beweegtuin”, aldus De Lange-Braat.

Verbinding

Voor de financiering van de toestellen heeft het Dorpsplatform Hoogerheide gebruik gemaakt van de nog beschikbare iDOP-gelden. Tevens zorgden lokale ondernemers voor sponsoring, zoals de firma Tummers, die een bord sponsorde. “We hopen echt dat we op deze manier voor meer beweging kunnen zorgen en ook meer verbinding tussen burger, Dorpsplatform, ondernemers en politiek. Ook hopen we dat de mensen zuinig omgaan met het beweegpark, zodat iedereen er plezier van kan hebben.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES