Foto: Hanneke Marcelis

Gemeentehuis is vanaf 2020 avond extra open

HOOGERHEIDE - De extra avondopenstelling van het gemeentehuis in Hoogerheide blijkt een schot in de roos.


Dat is de conclusie die burgemeester Steven Adriaansen trekt op basis van de pilot tussen 15 april en 15 juli. Het gemeentehuis was toen niet alleen op dinsdag- maar ook op donderdagavond open. Uit het onderzoek blijkt dat 25 procent van de bezoekers in de avonduren komt. “Er is dus behoefte aan een extra openstelling”, aldus Adriaansen.

Balies

Het merendeel van de mensen komt tijdens die avonden echter voor 18.30 uur. De gemeente past de openingstijden dan ook aan. Vanaf maandag 6 januari zijn de balies op dinsdag en donderdag open van 17.00 uur tot 18.30 uur. De deuren van het bouwloket staan dan ook open.

Afspraak

Naast de extra avondopenstelling is ook gekeken naar de effecten van werken op afspraak. Inwoners maken daar gebruik van, maar het is verwarrend op momenten dat het allebei kan. De gemeente wil daarom dat mensen met vragen van maandag- tot vrijdagmorgen (tussen 8.30 uur en 12.30 uur) gewoon kunnen binnenlopen en dat je op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag een afspraak moet maken. De twee avonden zijn weer vrij en op maandagmiddag zijn de loketten weliswaar gesloten, maar kunnen inwoners wel reisdocumenten en rijbewijzen ophalen bij de receptie.

Een afspraak maken kan via 140164 of www.woensdrecht.nl/afspraak.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES