Bibliotheken komen samen in Bibliotheek West-Brabant
Foto: Bibliotheek West-Brabant

Bibliotheken komen samen in Bibliotheek West-Brabant

HOOGERHEIDE - De acht gemeenten in West-Brabant gaan vanaf 1 januari verder met één bibliotheek.


De bibliotheek VANnU fuseert dan met bibliotheek Het Markiezaat. Wethouders van de acht betrokken gemeenten hebben maandagmorgen hun handtekening gezet onder het convenant met de nieuwe bibliotheek.

De wethouders van Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert zien het convenant als een solide basis voor een goede regionale samenwerking.

Toekomst

Het zorgt ook in de toekomst voor een goed bibliotheeknetwerk. In het convenant staat bijvoorbeeld dat elke gemeente minstens één fysiek uitleenpunt houdt. Alle gemeenten nemen straks een basispakket af van Bibliotheek West-Brabant. In dat pakket zitten taken als leesbevordering en de bestrijding van laaggeletterdheid.

Plus

Daar bovenop kunnen ze extra diensten inkopen uit een zogenaamd pluspakket. Door de schaalvergroting is de bibliotheek volgens de acht gemeenten beter voorbereid op de uitdagingen van de toekomst.

Het samengaan heeft geen gevolgen voor het personeel of het aantal vestigingen. Bij Bibliotheek West-Brabant werken negentig mensen en ruim tweehonderd vrijwilligers in 27 bibliotheken, zes taalhuizen en meer dan honderd scholen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief