Het sfeervolle, muzikale gezelschap Rudolph's Angels.
Het sfeervolle, muzikale gezelschap Rudolph's Angels. Foto: Fred de Baat

In muzikale kerstsferen met Rudolph's Angels

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE – Sinterklaas is weer terug naar Spanje en voor de muzikanten van het ensemble Rudolph’s Angels betekent dit dat zij aan de slag kunnen. Al een paar jaar maken zij in december een tour langs diverse locaties om populaire kerstliedjes ten gehore te brengen. Ook dit jaar maken zij een rondgang door de regio.

Volgens muzikaal leider Adrie de Backer, Judith van Boven (lid en pr-verantwoordelijke van Rudolph’s Angels) en vaste fan Fred de Baat is Rudolph’s Angels nu zo’n zes jaar bezig.

2013
“We zijn in 2013 gestart, eerst nog met een klein koor er bij. Zo werd onder meer het kerstverhaal opgevoerd voor kinderen. Voor 2013 was er al een klein groepje van 8 à 9 mensen actief vanuit De Scheldezonen. Zij speelden onder meer in de kerk en het bejaardenhuis. Maar er werden toen vooral de meer kerkelijke en traditionele kerstnummers gespeeld. De animo werd steeds minder en binnen de groep werden de koppen bij elkaar gestoken. Toen is het besluit genomen om andere muziek te gaan spelen, de meer populaire nummers, zoals je bijvoorbeeld hoort op Sky Radio. Die meer populaire nummers spelen we nu nog steeds. Inmiddels hebben we 32 verschillende kerstnummers op ons repertoire staan.”

Repeteren
Rudolph’s Angels bestaat nu uit veertien muzikanten. “We spelen tijdens optredens meestal drie sets van drie kwartier, maar dat is afhankelijk van hoe lang we moeten spelen. Gemiddeld hebben we in december zo’n acht of negen optredens. We beginnen aan het begin november weer met repeteren met het ensemble, om weer op elkaar ingespeeld te raken. Omdat we over een vaste groep muzikanten beschikken, duurt dat nooit heel lang. Zodra Sinterklaas dan weer het land uit is, beginnen de optredens. De meeste optredens zijn in de gemeente Woensdrecht, maar we treden ook op in de gemeente Bergen op Zoom en af en toe daarbuiten.”

Opwarmnummer
Per set worden zo’n tien, elf nummers gespeeld, maar het beginnummer is bijna altijd hetzelfde. “We spelen als eerste altijd ‘When a child is born’. Dat is een lekker opwarmnummer voor de muzikanten.” Opwarmen is soms ook wel nodig, want er wordt niet altijd overdekt gespeeld. “We spelen ook weleens buiten, zoals bij de Herdertjestocht in Woensdrecht, de schaatsbaan in Hoogerheide of bij Intratuin in Halsteren. Daar zijn we dit jaar ook weer te vinden.”

Trots
De leden van Rudolph’s Angels variëren qua leeftijd van veertien tot zeventig jaar. Sommige leden zijn er al bij vanaf het eerste uur, al is het pas het tweede seizoen onder de naam Rudolph’s Angels. “Daarvoor waren we gewoon het kerstensemble van De Scheldezonen. We zijn nog steeds trots dat we deel uitmaken van muziekvereniging De Scheldezonen.”

Qua samenstelling is Rudolph’s Angels momenteel vol. “Onze klankkleur zit goed in elkaar, dat vinden wij althans zelf”, wordt lachend gezegd. “Maar we spelen met plezier en alleen de nummers die iedereen leuk vindt.” Dat belooft dan ook een muzikale kerst te worden.

Schema
Wie Rudolph’s Angels de komende tijd in actie wil zien en horen heeft meerdere kansen. De muzikanten treden op 14 december op bij Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide van 10.00 tot 12.00 uur, op 14 december bij Intratuin Halsteren van 14.00 tot 16.00 uur, op 15 december bij Raedthuys Hoogerheide (naast de schaatsbaan) van 13.30 tot 17.00 uur, op 21 december bij het Bergs Winterparadijs (schaatsbaan) in Bergen op Zoom van 11.00 tot 13.00 uur, op 22 december bij het Raedthuys Hoogerheide (naast de schaatsbaan) van 13.30 tot 17.00 uur, op 22 december van 18.30 tot 20.30 uur bij de Herdertjestocht Woensdrecht en op 24 december bij de kerstavondmis in de kerk in Hoogerheide.

Kijk voor meer informatie over het ensemble op de Facebook-pagina Rudolphsangels.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief