'We weten dat het wielerhart hier bij veel mensen klopt'
De eerste wedstrijden zitten er op.
De eerste wedstrijden zitten er op. (Foto: Humphrey Hekhuizen)

'We weten dat het wielerhart hier bij veel mensen klopt'

HOOGERHEIDE - Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen voor de helft van de normale prijs naar de GP Adrie van der Poel.


Ze betalen niet het normale bedrag van 15 euro, maar 7,50 euro. "We willen iets terugdoen voor onze inwoners", zegt voorzitter Jan Prop van het organisatiecomité. De actie loopt sinds halverwege december. “Uitverkocht is het nooit bij ons, omdat we een buitenevenement zijn, maar de kaarten gaan snel de deur uit. Bij de WK’s hebben we ook acties gehad voor de Woensdrechtse bevolking. Nu doen we het bij de wereldbeker, omdat we weten dat het wielerhart hier bij veel mensen klopt. Gratis mogen we het niet maken, maar zo kunnen we toch iets leuks doen voor onze inwoners.”

Leeuwendeel

Prop hoopt op tussen de 10.000 en 15.000 mensen langs de kant bij de cross op zondag 26 januari. Traditiegetrouw zal het leeuwendeel van de supporters uit Vlaanderen komen, maar Prop rekent op tussen de 30 en 40 procent Nederlanders. “Als het meezit, staan de klassementen in bijna alle categorieën nog open en wordt het in Hoogerheide, de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, beslist.”

Primera Niels van Elzakker

Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen een ticket met korting kopen bij Primera Niels van Elzakker. Mensen moeten zich dan wel kunnen legitimeren als inwoner.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief