Zuidwesthoek College wint de Promotieprijs Woensdrecht
Foto: Daniel Wissel

Zuidwesthoek College wint de Promotieprijs Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Het Zuidwesthoek College heeft maandagavond de Promotieprijs Woensdrecht gewonnen.


Burgemeester Steven Adriaansen heeft de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis uitgereikt aan een vertegenwoordiging van de school.

Zowel de commissie als het college van burgemeester en wethouders was unaniem in haar oordeel. “Het Zuidwesthoek College staat landelijk bekend als wielercollege en topsportvriendelijke school. Het is een uniek project in Nederland. Het college is een betrouwbare partner bij grote wielerevenementen”, aldus de jury, die ook de aandacht voor drones en de winst van de Nationale Drone Award aankaartte. “Het college gebruikt met heel veel enthousiasme drones om technieklessen vorm te geven en hiermee leerlingen te trekken. Deze keuze is een enorm succes gebleken en heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.”

Op de kaart

Met haar inzet heeft het Zuidwesthoek College volgens de jury Woensdrecht de afgelopen jaren veelvuldig regionaal, provinciaal als landelijk op de kaart gezet. Naast het Zuidwesthoek College waren het schrijversduo Jan van Elzakker en Louis Minnebach en kunstenaar Suzana Jovanovic genomineerd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief