Ook de Belgische politie participeerde bij de controle.
Ook de Belgische politie participeerde bij de controle. Foto: Instagram Wijkagenten Woensdrecht

Flink wat overtredingen bij twee grote verkeerscontroles in Hoogerheide

Door: Peter Houtepen Politie

HOOGERHEIDE - Bij een grote verkeerscontrole op twee locaties in Hoogerheide zijn dinsdag de nodige overtredingen geconstateerd. 

De controle bestond uit een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Handhaving gemeente Woensdrecht en de Belgische politie. Tijdens de controle werden naast een voertuig voorzien van Automatic Number Plate Registration (ANPR), ook motorrijders van de Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie ingezet. 

Tussen 13.45 uur en 21.00 uur werden op de Doelstraat en de Bunkerbaan in Hoogerheide onder andere 35 processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen in het kader van de wet Mulder. Verder vonden 22 zogenaamde hits plaats door een ANPR voertuig wegens wanbetaling belasting of andere zaken.

De Belastingdienst inde 6.975 euro aan autoheffingen. Daarbij is drie keer onrechtmatig gebruik gemaakt van handelaarsplaten. Daar geeft de Belastingdienst een naheffing van 825 euro per kentekenplaat op. Ook is 5.933 euro ter plaatse geïnd door deurwaarders van de Belastingdienst. Drie auto's zijn in beslag genomen en afgevoerd.

Tot slot werden vier personen om verschillende redenen aangehouden. Onder andere vanwege het feit dat zij gesignaleerd stonden en illegaliteit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief