Foto: Politie

Drugspanden in Woensdrecht voortaan meteen dicht

HOOGERHEIDE - Drugsdealers en thuiskwekers kunnen in Woensdrecht niet langer op enig mededogen rekenen.


Als er ergens handelshoeveelheden drugs worden gevonden of sprake is van voorbereidende handelingen voor een wietkwekerij of drugslab gaat de woning zonder pardon dicht.

Oplopen

De gemeente wil streng optreden tegen drugsoverlast. Waarschuwingen worden niet meer gegeven. Als er in een woning een handelshoeveelheid softdrugs wordt gevonden, kan de eigenaar twee maanden zijn woning niet in. Voor harddrugs is het meteen drie maanden. Als het gaat om voorbereidende handelingen is de sluiting respectievelijk één en twee maanden. Bij een tweede en derde overtreding loopt de duur snel op. “Je treft soms op de gekste plaatsen hennepkwekerijen aan. Er is sprake van zero tolerance. We dulden dit soort praktijken niet in onze gemeente”, zegt woordvoerder Jan Prop van de gemeente Woensdrecht.

Aanpak

Woensdrecht heeft met de andere zeven gemeenten in het politiedistrict Markiezaten de handen ineen geslagen voor de bestuurlijke aanpak van drugscriminelen. Het maakt niet uit in welke gemeente de overtreding is, de aanpak is overal gelijk. “De georganiseerde misdaad stopt niet bij onze gemeentegrenzen”, zegt burgemeester Steven Adriaansen. “Hiermee voorkomen we een waterbedeffect."

l

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief