Steven Adriaansen bij de trouwpagina van Woensdrecht. FOTO EUGÈNE DE KOK
Steven Adriaansen bij de trouwpagina van Woensdrecht. FOTO EUGÈNE DE KOK (Foto: Eugène de Kok)

'Alleen het trouwen zelf kan nog niet digitaal'

HOOGERHEIDE - Wie wil trouwen in Woensdrecht kan dat voortaan digitaal melden via de website van de gemeente. Verliefde stellen hoeven dan niet meer langs het gemeentehuis.


Het is één van de nieuwe digitale producten van de gemeente Woensdrecht. “We willen het onze inwoners makkelijk maken”, zegt burgemeester Steven Adriaansen, terwijl hij laat zien hoe aanstaande echtparen hun voorgenomen huwelijk kunnen melden. “Alleen het trouwen zelf kan nog niet digitaal”, lacht hij.

Hartje

Mensen die met elkaar in het huwelijk willen treden moeten dat minimaal twee weken van tevoren doorgeven aan de gemeente.
Voorheen moest je samen naar het gemeentehuis. Dat is verleden tijd. Je kunt nu naar www.woensdrecht.nl/trouwen waar je bij het hartje kunt kiezen om de plannen door te geven. Op de volgende pagina moet je inloggen met digid waarna je de datum, locatie en de trouwambtenaar kunt aangeven. Ook kun je ze zeggen welke ceremonie je wilt: een huwelijk of geregistreerd partnerschap, een korte ceremonie of een kosteloos huwelijk.

Bijzonderheden

Als er geen bijzonderheden zijn, moet je pas naar het gemeentehuis voor een kennismakingsgesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand. “De eerste paren hebben de weg naar de digitale melding al gevonden”, aldus Adriaansen. “Dit is een extra service voor onze inwoners, die zo op een zelfgekozen moment en tijdstip hun zaken met de gemeente kunnen regelen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Zakgoed chauffeur

Ulicoten

Verkoper m/v

Wouwse Plantage

Uitpakkers

Cuijk

All-round timmerman

Roosendaal

Houtloodsmedewerker

Werkendam

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief