De Bunt is er al jaren voor jong en oud
Suzana Jovanovic geeft schilderlessen in De Bunt.
Suzana Jovanovic geeft schilderlessen in De Bunt. (Foto: José van der Wegen)

De Bunt is er al jaren voor jong en oud

PUTTE – Sinds 2016 is De Bunt in Putte en omstreken een begrip geworden als participatiecafé en ontmoetingscentrum. Wat begon als een project naar aanleiding van een enquête van Zorgcoöperatie Zorg om Zorg is uitgegroeid tot een ontmoetingscentrum met tal van activiteiten voor alle inwoners van Putte.


Sinds 2019 is het participatiecafé van De Bunt gevestigd aan de Hogebergdreef bij basisschool Op Dreef. Volgens bestuursleden Adrie Buijs en Adri Gelten van Stichting De Bunt kwamen de units bij de school in beeld toen de vestiging van het participatiecafé aan de Tulpstraat eind 2018 kwam te vervallen. “We gingen aan de slag met een schilderploeg en de gemeente heeft de plafonds en verlichting vernieuwd. Met behulp van het Coöperatiefonds van de Rabobank hebben we een keuken kunnen bekostigen in de units.” Sinds 28 maart is De Bunt aan de Hogebergdreef open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Behoefte

Het participatiecafé voorziet in een behoefte, merken Adrie en Adri. “Er worden tal van activiteiten aangeboden. Onder leiding van vrijwilliger Jeanne Blank worden alle bezoekers begeleid. Er komen nu vooral oudere mensen langs, maar er komen ook jongeren. We zijn er ook echt voor jong en oud. Er kunnen spelletjes gespeeld worden, er staan sjoelbakken, op vrijdag is er een kaartclubje en mensen kunnen de krant lezen.” Daarnaast zijn er workshops. “Er wordt Franse les gegeven, maar ook Engelse les en sinds kort geeft Suzana Jovanovic schilderlessen. Alle mensen die hier activiteiten en workshops verzorgen zijn vrijwilligers van De Bunt. Door alle activiteiten en het team van vrijwilligers dat dagelijks actief is, is het voortbestaan van De Bunt gegarandeerd. Op termijn willen we zelfs uitbreiden naar vijf openingsdagen.”

Schilderlessen

Kunstenares Suzana Jovanovic geeft sinds deze maand schilderlessen. “Ik heb het lokaal samen met wat bestuursleden opgeknapt en voorzien van een muurschildering. Ik geef nu op woensdag en vrijdag schilderlessen aan een klein groepje cursisten. Iedereen is erg enthousiast en ze hebben veel geleerd, zoals het aanbrengen van contrasten, het schilderen van een achtergrond en het creëren van diepte. Ik ben tevreden met de ruimte en de grootte van de groep. Ik kan ze zo alle aandacht geven die ze verdienen en nodig hebben en de cursisten kunnen zo in alle rust leren schilderen. Zo zijn we allemaal tevreden."

Wilt u ook vrijwilliger worden bij De Bunt voor één of meer van de vier dagdelen? Neem dan contact op via 0164-785327 en vraag naar Jeanne Blank. Ook staat De Bunt ingeschreven bij de vrijwilligersbank van de BWI.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief