Buitendienst neemt onkruidbestrijding helemaal in eigen hand
onkruid1
onkruid1

Buitendienst neemt onkruidbestrijding helemaal in eigen hand

HOOGERHEIDE - De buitendienst van de gemeente Woensdrecht bestrijdt komend jaar zelf het onkruid.


Vorig jaar liep er een pilot met verschillende manieren van onkruidbestrijding door meerdere bedrijven, omdat de bestrijding een jaar daarvoor niet naar tevredenheid verliep.

In 2019 waren de straten wel vrij van onkruid, maar tijdens de evaluatie bleek dat het goed is als de gemeente de onkruidbestrijding zelf kan aansturen.

Kwaliteit

Dit kan als de buitendienst het in eigen hand houdt. Bovendien weet de gemeente dat ze binnen het budget blijft zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat. “Het beheer in eigen dienst zorgt voor korte lijnen, een hoge mate van inzetbaarheid en het niet meer afhankelijk zijn van derden”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht.

Budget

Volgens hem blijft sowieso dit jaar het budget van 126.500 euro en daarmee ook de kwaliteit van de bestrijding gehandhaafd. “We blijven op dezelfde manier gedurende het jaar schouwen. In het najaar van 2020 evalueren we weer.” De buitendienst heeft een eigen veegwagen en krijgt een extra werktuigdrager, die zowel kan borstelen als het onkruid met hete lucht bestrijden. Dat laatste is noodzakelijk op een ondergrond van gebakken materiaal, omdat borstels dit zou beschadigen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief