Foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide heeft een stiltebaken

OSSENDRECHT - Grenspark Kalmthoutse Heide heeft een stiltebaken. Het staat in het park om bezoekers erop te wijzen dat ze zich bevinden in een driesterren stiltegebied.


Op het baken staat het winnende gedicht van de vorig jaar gehouden wedstrijd, die met een paar honderd inzendingen een enorm succes was. Alle gedichten moesten gaan over stilte en natuurbeleving.

Passanten

Riet de Bakker uit Kalmthout won. Het baken staat aan het Pluisven, één van de stilste plekjes van het park en Vlaanderen. Toch komen er veel passanten langs. “De plaatsing van dit gedicht hier, met zicht op een prachtig landschap nodigt mensen uit om even de rust van het gebied goed tot zich te laten doordringen”, aldus Jan Weverbergh van het park.

Kosten

De gemeente Kalmthout heeft de kosten van het baken op zich genomen. “Ik ben nog altijd een beetje overdonderd door deze wedstrijd”, zegt De Bakker. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen en dat het zou leiden tot een permanente aanwezigheid in het park. Het gedicht staat erg mooi in het landschap.”

De Kalmthoutse Heide is sinds 2016 een driesterren stiltegebied. In het gebied hoor je nauwelijks omgevingsgeluiden en kun je volop genieten van de vogels en de wind.  

Gedicht

Het gedicht gaat als volgt: 

Kom, wenkt de stilte

ik wieg je woorden wakker

weeg de zwaarte, leg die

te drogen tegen de scherpe scheuren

onder het uitgedroogde ven – ik wikkel

je in geuren en draag je traag terug

het ruime landschap in

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Riolist en/of reinigings deskundige

Gemeente Tholen, Schouwen-Duiveland tot Vlissingen en Breda.

Kraanmachinist

Weert

Productiemedewerkers m/v

Zevenbergen

Verwarmingsmonteur / Loodgieter

Beek en Donk

Horeca medewerker/ster

Bergen op Zoom