Burgemeester Adriaansen te midden van de jubilarissen. Van links naar rechts Nellie Nefs, Marcel Kuijlen, de burgemeester en Jac Voorbraak. FOTO MARILYN PIETERSZ
Burgemeester Adriaansen te midden van de jubilarissen. Van links naar rechts Nellie Nefs, Marcel Kuijlen, de burgemeester en Jac Voorbraak. FOTO MARILYN PIETERSZ Foto: Marilyn Pietersz

130 jaar Putse EHBO-ervaring in zonnetje gezet

Door: Eugene de Kok Algemeen

PUTTE – Bij elkaar opgeteld zijn ze 130 jaar lid van de Putse EHBO. Leden van de EHBO in het grensdorp zijn hondstrouw. De vereniging heeft drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Nellie Nefs en Marcel Kuijlen maken zich al veertig jaar verdienstelijk voor EHBO-Putte. Jac Voorbraak is niet enkel al een halve eeuw lid van de Putse vereniging, hij hanteert ook al 37 jaar de voorzittershamer.

Onder het mom van een gewone lesavond werden de leden, waaronder de jubilarissen, naar MFC De Biezen in Putte gelokt. Zij kregen een feestavond met een hapje, drankje en een bezoekje van burgemeester Steven Adriaansen. Al wel bekend was dat voorzitter en gouden jubilaris, Jac Voorbraak, de voorzittershamer zou doorgeven aan Paul Akkermans.

Overrompeld

De drie jubilarissen waren beduusd. Akkermans noemde scheidend voorzitter Voorbraak, de ‘duizendpoot’ van de EHBO-Putte. Nellie Nefs kon het niet geloven toen ze haar naam hoorde. Burgemeester Adriaansen roemde de jarenlange inzet en toewijding van Kuijlen, Nefs en Voorbraak als EHBO’er en hij feliciteerde hen, namens de gemeente, met deze mijlpalen. Na deze fraaie woorden ontvingen Nefs en Kuijlen uit handen van scheidend voorzitter Voorbraak een oorkonde en een beeld. "Je bent het gezicht van EHBO-Putte en je bent er altijd. Vijftig jaar lid en 37 jaar voorzitter. Dit is een buitengewoon bijzondere prestatie", zei Adriaansen. Voorbraak kreeg een reischeque cadeau die nieuwbakken voorzitter Akkermans hem overhandigde. “We weten dat je graag reist. Maak nu maar een mooie reis samen met Julia, je vrouw. En als je de cheque gebruikt, denk dan terug aan deze avond.”

Tussen alle huldigingen van de jubilarissen door, bleek dat de vereniging zelf ook wat te vieren heeft. Dit jaar bestaat EHBO-Putte 70 jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief