De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast. FOTO HANNEKE MARCELIS
De eikenprocessierups zorgt voor veel overlast. FOTO HANNEKE MARCELIS Foto: Hanneke Marcelis

Gratis nestkastje voor inwoners van Hoogerheide

Door: Eugene de Kok Algemeen

HOOGERHEIDE - Het Dorpsplatform Hoogerheide wil de strijd aanbinden met de eikenprocessierups. Een paar weken geleden deelde ze in dat kader al bloembollen uit aan scholieren, maar voor inwoners van Hoogerheide is er ook een gratis nestkastje beschikbaar voor vogels, die de rupsen op hun menu hebben staan.

De overlast door de eikenprocessierups is de laatste jaren flink toegenomen. Vooral de haartjes zorgen voor veel jeuk en irritaties. Het Dorpsplatform Hoogerheide wil de rupsen met natuurlijke vijanden bestrijden. "Er zijn diverse diersoorten die helpen om de overlast te verminderen, zoals meerdere vogelsoorten", zeggen Angelique Schetters, Leonie Bezemer en Eline de Lange-Braat van het platform.

Tuin

Het platform heeft honderd nestkastjes aangeschaft in samenwerking met Vissers Petshop and Petcare. Ze worden gratis aangeboden aan inwoners van Hoogerheide. Inwoners kunnen het kastje in hun tuin ophangen. "We verwachten van de mensen dat ze het kastje onderhouden en schoonmaken."

Belangstellenden

Veel inwoners hebben al gevraagd om een kastje, maar er zijn er nog dertig over. Belangstellenden kunnen laten weten of ze er eentje willen via de website www.dorpsplatformhoogerheide.nl. De gelukkigen krijgen deze week een mail. De kastjes kunnen zaterdag (29 februari) tussen 11.00 uur en 14.00 uur worden opgehaald bij Vissers Petshop and Petcare aan de Huijbergseweg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief