Foto: Humphrey Hekhuizen

Grensarbeiders krijgen een vignet om grens te passeren

HOOGERHEIDE - België heeft de grens met Nederland gesloten, maar inwoners van de gemeente Woensdrecht die de grens echt over moeten, kunnen deze passeren.


Recreëren, winkelen, boodschappen doen en tanken aan de andere kant van de grens is echter ook voor inwoners van grensdorpen als Putte verboden. Uitzonderingen worden gemaakt voor werk, mantelzorg of co-ouderschap. Het goederen- en dienstenverkeer mag ook heen en weer blijven rijden.

De Belgische autoriteiten controleren of de maatregelen worden nageleefd.

Snel

Grensarbeiders die in een vitaal beroep werken, krijgen een vignet, zodat ze de grens snel kunnen passeren. Mensen die niet in een vitale sector werken, moeten met een werkgeversverklaring aantonen dat zij voor hun werk de grens oversteken. Wie van de ene plaats in Nederland naar een andere locatie in Nederland wil, mag niet meer via België rijden.

Onhandig

Een uitzondering wordt ook hier gemaakt voor werknemers in de vitale sectoren met een vignet. “Waar beide landen en haar inwoners normaal gesproken zonder belemmering in elkaar overgaan, ligt de situatie nu anders. Dit kan onwennig, onprettig en onhandig zijn”, zeggen de burgemeesters Dirk van Mechelen van de gemeente Kapellen, Rik Frans van Stabroek en Steven Adriaansen van Woensdrecht in een gezamenlijke verklaring. “Samen komen we door deze moeilijke periode heen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief