Foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide slechts beperkt toegankelijk

OSSENDRECHT - Grenspark Kalmthoutse Heide is slechts beperkt toegankelijk.


Het komt door de verschillende maatregelen die België en Nederland tegen het coronavirus hebben genomen. “Wandelen doe je best alleen, met leden van hetzelfde gezin of met maximaal één vriend of vriendin”, zeggen de mensen van het grenspark. Groepen van meer dan twee wandelaars worden dan ook niet toegelaten. “Grenspark Kalmthoutse Heide werkt al bijna twintig jaar aan het vervagen van de Belgisch-Nederlandse grens voor recreanten en voor de natuur”, zegt voorzitter Martin Groffen.

Genieten

Het coronavirus zorgt er echter voor dat er opnieuw een grens is. Groffen roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven of te genieten van natuur in de eigen buurt. Wie de grens overgaat en geen vitaal beroep heeft, is in overtreding.

Aanlokkelijk

De gemeenten Essen, Kalmthout en Stabroek hebben de parkeerplaatsen afgesloten. Ook zijn de brandtoren, de nieuwe toren aan Stappersven en het bezoekerscentrum De Vroente gesloten. “Normaal delen we die natuurpracht met plezier, maar de huidige omstandigheden laten dat helaas niet toe”, zegt burgemeester Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout. “We begrijpen dat het eerste lentezonnetje erg aanlokkelijk is, maar gezien de huidige omstandigheden zijn enkel mensen die er te voet of met de fiets geraken, nog toegelaten”, aldus boswachter Jef de Winter. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief