1159 nieuwe coronabesmettingen in Nederland: 93 patiënten overleden

WOENSDRECHT - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1159 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 9762. Er zijn opnieuw 93 patiënten overleden aan COVID-19. 


Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1159 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 9762. In datzelfde tijdsbestek zijn er 93 mensen overleden aan het virus. Dat zijn er minder dan gisteren. Toen overleden er 112 patiënten. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis is 2954. 

Noord-Brabant is nog altijd de provincie met de meeste positief geteste personen. In totaal zijn 2748 Brabanders besmet met het coronavirus. Maar, stelt het RIVM, het aantal ziekenhuisopnames in die provincie is wel gedaald. Na Noord-Brabant zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies. In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

Maatregelen

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief