Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Humphrey Hekhuizen

Fleurige pluktuin zet de deuren weer open voor publiek

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOOGERHEIDE - Pluktuin La Fleur in Hoogerheide zet vanaf vandaag de deuren tot de pluktuin weer open. De lente heeft namelijk zijn intrede gedaan en dat betekent dat verschillende bloemen weer in bloei staan.

"Dit weekend hebben we ons controlerondje gedaan en de eerste tulpen bloeien. Daarom zijn de pluktuinen in Bergen op Zoom, Hoogerheide en 's-Heer Hendrikskinderen weer geopend. Het is echt nog het begin van het plukseizoen, dus het aanbod tulpen is, afhankelijk van de aanloop, mogelijk nog beperkt. Maar geen haast: Tot en met mei kunnen we tulpen plukken", aldus de pluktuin. 

De organisatie heeft wel getwijfeld of ze de pluktuinen zouden openen in verband met het coronavirus, maar heeft uiteindelijk toch besloten om dat wel te doen. "Onze pluktuinen zijn tussen de 3.000 en 7.500 vierkante meter groot en er zijn gemiddeld zo'n 3 gezinnen tegelijkertijd in de pluktuin aanwezig, daardoor verwachten wij dat dit geen problemen oplevert."

Wel vraagt de organisatie om de bestaande richtlijnen te respecteren:

  • Blijf minimaal 1,5 meter van elkaar vandaan
  • Voor de tulpenpluk heeft u geen mesje nodig, want u trekt de tulp aan de steel uit de grond. Wilt u ze toch gelijk op de juiste lengte snijden? Neem dan zelf een snoeischaar of mesje mee.
  • Is het toch te druk? Kom dan een andere keer langs!


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief