Foto: Gemeente Woensdrecht

Nieuwe speeltoestellen voor kids in Woensdrecht

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht stelt 16.600 euro beschikbaar voor een nieuw speeltoestel op de hoek van de Fortuinstraat en Berglaan en een nieuwe glijbaan de Melis Blecklaan in Woensdrecht.


Op de eerste locatie is tijdens de jaarwisseling een speeltoestel vernield. “Het feit dat dit het moet ontgelden en de gemeente voor de kosten mag opdraaien is een smet op een feestelijke jaarwisseling”, reageerde burgemeester Steven Adriaansen. De gemeente heeft het zwartgeblakerde toestel meteen verwijderd.

Exemplaar

Het dorpsplatform kwam daarna met het initiatief om bij de Fortuinstraat en Berglaan een nieuw speeltoestel te plaatsen. Al langer was er de wens om de glijbaan aan de Melis Blecklaan te vervangen voor een iets groter exemplaar. Het glijbaantje voor kleine kinderen dat daar nu staat gaat naar een andere plek in het dorp. De kosten worden betaald uit het integraal dorpsontwikkelingsplan. “Het is belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. We vonden de vernieling dan ook zeer vervelend, mede omdat er vanuit het speeltoestellenbeleid niet genoeg budget was voor iets nieuws”, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Uit het dorpsontwikkelingsplan voor Woensdrecht zijn eerder aanpassingen aan het oude kerkhof betaald en insectvriendelijke planten gekocht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES