Foto: Humphrey Hekhuizen

Woensdrecht herdenkt de slachtoffers dit jaar anders

HOOGERHEIDE - Burgemeester Steven Adriaansen hoopt dat hij volgend jaar op 4 mei weer is omringd door inwoners bij de dodenherdenking.


Dat heeft hij gezegd in een toespraak die maandag online is geplaatst. Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen publieke dodenherdenking.

Aanvulling

Burgemeester en wethouders staan maandagavond in zeer kleine comités stil bij de oorlogsmonumenten in alle kernen. Mensen mogen de hele dag de vlag halfstok hangen en kunnen gedurende de dag zelf een eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en tijdens vredesoperaties. “Herdenken op de traditionele manier zullen we blijven doen. Ik ga er van uit dat we volgend jaar weer samen komen bij de monumenten", zegt Adriaansen in een opgenomen boodschap. "Daarentegen biedt deze situatie misschien ook kansen voor de geboorte van nieuwe tradities. Andere vormen van herdenken, individueel of digitaal, die aansluiten bij de huidige tijd en nieuwe generatie. Niet als vervanging, maar als aanvulling op de tradities.”

Adriaansen vroeg iedereen op elkaar te letten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES