Foto: Juvenaat

Overweldigende belangstelling voor reanimatiecursus

HOOGERHEIDE - In de eerste helft van dit jaar hebben zich al meer dan tweehonderd inwoners van de gemeente Woensdrecht opgegeven voor een reanimatiecursus met AED-gebruik. 


De gemeenteraad heeft vorig jaar 3500 euro opzij gezet om voor zoveel mogelijk mensen deze cursus te betalen. 

Initiatiefnemer van de motie was Marc van Eekeren. “De gemeenteraad erkent het belang van burgerhulpverlening en draagt graag een steentje bij om ervoor te zorgen dat voldoende inwoners goed zijn opgeleid”, zegt hij. 

Tweedaags

De cursus is gegeven door de EHBO-verenigingen in Hoogerheide, Ossendrecht en Putte. Het was een tweedaagse cursus in de avonduren. De belangstelling was zo groot dat de verenigingen extra avonden moesten prikken. 

Een aantal avonden, bijvoorbeeld in Ossendrecht, is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot na de zomervakantie. “Het bleek een groot succes”, zegt Lars van der Beek over de aangenomen motie. “Er zijn nieuwe mensen afgekomen op dit initiatief en mensen die voor een herhalingscursus gingen. Beide zijn van groot belang, want de opgedane kennis moeten elk jaar worden onderhouden.” 

Zes minuten

Als iemand een hartstilstand krijgt, zijn de eerste zes minuten daarna van groot belang. Eerder zijn er door goed samen te werken tussen de gemeente, bedrijven, instanties en EHBO-verenigingen tientallen AED’s opgehangen in de gemeente, zodat vrijwilligers binnen zes minuten hulp kunnen verlenen aan mensen met een hartinfarct.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Orderpicker m/v

Tholen

Projectleider hoveniersbedrijf

Tilburg

Teamleider transport en opslag

Zevenbergen

Triagist op de Huisartsenposten

Breda, Etten-Leur, Roosendaal en/of Bergen op Zoom

Vrachtwagenmonteur

Moerdijk