Afbeelding

'We zijn benieuwd hoe het straks gaat'

Door: Britta Janssen Algemeen

HOOGERHEIDE – Door de versoepeling van maatregelen rond het COVID-19-virus kunnen veel ondernemers weer aan de slag, zij het aangepast. 

De Woensdrechtse Bode deed daarom opnieuw navraag onder de medio maart geïnterviewde ondernemers. Hoe hebben zij zich aangepast en hoe gaat het nu?

Mirjam Geers – ZuidWestHoek Logopedie, Hoogerheide
“De afgelopen periode hebben we voor cliënten vanaf 6 jaar gebruik gemaakt van beeldbellen. Dit blijven we de komende tijd doen voor de cliënten bij wie dit werkt. Voor alle andere cliënten geldt dat we de afspraken langzaam weer opstarten, maar wel met maatregelen. Op de praktijk De Rotonde in Hoogerheide is er bijvoorbeeld straks eenrichtingsverkeer in de gang, ligt er geen speelgoed in de wachtruimte en speelgoed dat tijdens de behandeling wordt gebruikt, wordt grondig ontsmet. Kindjes moeten handen wassen en er mag maar één begeleider per kind bij zijn. We werken niet met mondkapjes, handschoenen alleen indien nodig, maar hebben wel een scherm. Ik ben echt benieuwd hoe het gaat met alle cliënten, hoe kinderen zich ontwikkeld hebben in de afgelopen periode. Voorlopig zullen we zo blijven werken, ook volgens een aangepast rooster voor in ieder geval de komende weken.”

Lenneke Voesenek – Café Harmoniezaal, Ossendrecht
“Op 1 juni mag het café, als het goed is, weer open. We zijn nog druk bezig met het klaarzetten van alles. In de afgelopen periode hebben er wat verbouwingen plaatsgevonden in de zaak. Deze stonden al gepland en zijn gewoon doorgegaan. Als we weer open gaan, letten we zeker op de maatregelen. In een café is het echter lastig om anderhalve meter afstand te houden. Dan passen er hier zeker geen 30 personen binnen. Maar ik zet straks gewoon de wand open van de zaal. Dan is het wel mogelijk om de afstand te bewaren.”

Merel Beijersbergen van Henegouwen – Kindercoachpraktijk MEREL, Hoogerheide
“Gedurende de hele periode heb ik wel afspraken gehad, maar online, wat ik overigens al deed. Ik heb dus doorgewerkt, alleen meer in de avond en het weekend, vanwege kinderen en werk. Het online werken voelt voor mij inmiddels als normaal en ik wil dit meer gaan toepassen in combinatie met fysieke afspraken. De afgelopen periode heb ik ook veel tijd doorgebracht met mijn kinderen. Dat ervaar ik als waardevol. En ik heb met een ondernemerscoach gewerkt aan het beter vormgeven van mijn bedrijf. Als mijn agenda vol had gestaan met afspraken, had ik hier niet zoveel tijd aan kunnen spenderen.”


Merel Beijersbergen van Henegouwen. ARCHIEFFOTO  - Archieffoto

Danielle Hagens – Danielle Hagens Fotografie, Ossendrecht
“Ik ben sinds twee weken weer aan het werk, gelukkig! De eerste week voelde raar, onwennig en spannend tegelijk. Maar het was goed en fijn om mijn klanten weer te zien. Velen hadden hun afspraak al in de twee maanden lockdown staan en waren dolgelukkig dat ze nog konden komen met hun zwangere buik en/of baby. Het nieuwe normaal...: ik vind dat ook nog lastig om mee te werken. Ik schud geen handen en dat voelt onbeleefd, maar iedereen is er oké mee. Als ik geen anderhalve meter afstand kan houden, draag ik een mondmasker. En veelvuldig handen wassen, hygiëne etcetera, dat deed ik allemaal al als newbornfotograaf. Die twee maanden “niets” doen waren vreselijk. Ik ben wel bezig geweest met bijvoorbeeld het optimaliseren van de website en administratie, maar mijn gewone werk gaat me boven alles.”

Priscilla van Ballegooijen-de Haas – Schoonheidssalon Priscilla, Hoogerheide
“Mijn eerste twee werkweken zijn voorbij gevlogen. Het was echt een verrassing dat ik op 11 mei de salon weer mocht openen, ik was uitgegaan van 1 juni. In de acht weken dat ik gesloten was, had ik wekelijks contact met mijn klanten. Het waren hele bijzondere gesprekken met een lach en een traan, en vooral heel veel warmte. Ik heb mijn klanten enorm gemist, maar zij mij ook. Persoonlijke aandacht staat bij mij op nummer 1 en dit heb ik dus doorgezet in de periode dat ik niet mocht werken. Hygiëne staat al 22 jaar boven aan mijn lijst, dus daar was ik absoluut niet bang voor. Wel was het wennen om met een gezichtsscherm en mondkapje te werken. Nu ben ik aan het ‘nieuwe normaal’ gewend en de klanten zijn erg dankbaar dat ze weer mogen komen. Samen staan we sterk en kunnen we het aan.”

Jacqueline Sommeling – Zorgboerderij De Leemberg, Woensdrecht
“Samen met de bewoners hebben we de afgelopen periode een paar grote klussen aangepakt. Ook hadden we elke dag telefonisch contact met de deelnemers van de dagbesteding en maakten we twee filmpjes per dag met opdrachten en weetjes. Inmiddels is een groot aantal deelnemers van de dagbesteding weer bezig. Dat is erg fijn, omdat de afgelopen maanden de structuur volledig ontbrak voor hen. Het is heerlijk om iedereen weer te zien. Er zijn wel aanpassingen, zoals verschillende pauzeplaatsen, handen wassen en anderhalve meter afstand houden. Het vervoer is nog wel lastig, we vragen deelnemers dan ook om gebracht te worden of zelf te komen. Knuffelen mag niet meer en verjaardagen kunnen we niet vieren, dat is jammer. De anderhalvemeterregel mag van mij wel versoepeld worden, die is voor ons niet altijd werkbaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief