Foto: Syda Productions/Shutterstock

Goed nieuws: sportscholen mogen de deuren weer openen

HOOGERHEIDE - Sportscholen en sauna's mogen vanaf 1 juli de deuren weer openen, mits de ontwikkelingen rondom het coronavirus dit toelaten. Dat heeft minister-president Mark Rutte woensdag aan het begin van de avond bekendgemaakt.


Er was woensdagmiddag weer een crisisberaad binnen het kabinet, waarbij werd gesproken over het openen van de sportscholen en sauna's, de vakantieperiode en de versoepelingen vanaf 1 juni.

Sector

Eerder maakte Rutte een zogenaamde routekaart bekend met data voor elke sector. Daarin stond dat sportscholen pas op 1 september hun deuren weer mochten openen. Het kwam Rutte op veel weerstand te staan. Woensdagmiddag werd nog een online petitie overhandigd die door ruim 121.000 mensen is ondertekend. De tegenstanders hebben vandaag goed nieuws gehad, want sportscholen en sauna's, maar ook sportkantines, verenigingskantines en casino's mogen vanaf 1 juli de deuren weer openen. "Maar, er gelden wel strakke adviezen vanuit het Outbreak Management Team voor deze sectoren", stelt Rutte.

Vakantie

De minister-president blikte ook vooruit op de vakantieperiode. "Als het gaat om vakantie in Nederland, roepen we iedereen op die zijn vakantie kan uitstellen, omdat hij of zij niet afhankelijk is van schoolvakanties, dat vooral te doen. We moeten zorgen dat eventuele vakanties niet zorgen voor een risico op verspreiding." 

Risico's

Over vakanties in het buitenland kon Rutte nog weinig zeggen, omdat daar per land verschillend mee om wordt gegaan. "Maar wil je naar het buitenland? Ga dan alleen naar landen waar de risico's vergelijkbaar zijn met de risico's in Nederland." WaarschuwingRutte sloot af met een waarschuwing. "Dit pakket met versoepelingen voor 1 juli kan alleen doorgaan als we het coronavirus onder controle kunnen houden. Als we dit goed doen, is de kans groot dat we het virus onder controle houden en dat we dus ook het pakket van 1 juli kunnen doorvoeren."

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




FOTOSERIES