Foto: Tom van der Put

Kermisexploitanten in stoet richting Den Haag: 'Wij willen open'

HOOGERHEIDE - Kermisexploitanten zijn donderdagochtend vanuit Noord-Brabant richting het Malieveld in Den Haag vertrokken. Daar willen zij protesteren tegen de huidige onduidelijkheid rondom de heropening van hun branche. 


Er heerst momenteel veel onzekerheid binnen de kermisbranche. Het is één van de sectoren die nog geen duidelijkheid heeft over heropening. Daarom voeren zij deze week actie om het kabinet en de Tweede Kamer te overtuigen van de noodzaak om de attracties zo snel mogelijk weer te laten draaien. "Kabinet, doe een keer je best voor de kermisbranche. We willen zo vlug mogelijk open, uiterlijk 1 juli, zodat we nog een paar maanden voor de boeg hebben. Laat deze oudste traditie van Nederland niet in de kou staan", liet Jan Boots, directeur van de Nederlandse Kermisbond weten.


Foto: Tom van der Put

Protocol 

De Nederlandse Kermisbond dient samen met zusterorganisatie BOVAK deze week een protocol in bij het ministerie van Economische Zaken. In dit protocol staat hoe de kermissen met inachtneming van de coronamaatregelen weer veilig open moeten kunnen. "We hebben stickers om de goede plaatsen aan te geven, markeringen voor de looproutes en wasgelegenheid voor de mensen, ook voor de mindervaliden onder ons. Wat wil je nog meer?"

De politie heeft aan het einde van de ochtend gevraagd of de exploitanten niet meer naar het Malieveld willen komen. Het zou vol zijn. De A12 werd afgesloten.  


Foto: Tom van der Put

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief