emergis-geestelijke-gezondheidszorg-large
emergis-geestelijke-gezondheidszorg-large (Foto: )

Meldpunt crisiszorg West-Brabant is 24-7 bereikbaar

HOOGERHEIDE - Inwoners van de gemeente Woensdrecht die zich zorgen maken over iemand kunnen terecht bij het Meldpunt crisiszorg West-Brabant. 


Het is sinds maart 24 uur per dag zeven dagen per week bereikbaar. 

Mensen in West-Brabant kunnen 0800-5099 bellen als ze zich grote zorgen maken over iemand, die bijvoorbeeld geestelijk ernstig in de war is. Het meldpunt wordt bemand door professionals. 

Acuut

Zij bepalen of het gaat om een acute melding. Dit is het geval als iemand verward gedrag vertoont, zichzelf of anderen in gevaar brengt of dreigt te verwonden en verplichte zorg nodig lijkt te hebben. “Dan ondernemen we direct actie”, zegt coördinator Sanne Bijlsma. “Onze professionals schakelen meteen de juiste crisisdienst in. En we proberen de situatie zo snel mogelijk weer te stabiliseren.” 

Onderzoek

Een melding kan ook niet acuut zijn, bijvoorbeeld als iemand zich zorgen maakt over een buurtbewoner die al weken niet is gezien of er iemand is die voor overlast zorgt. “Samen met de melder onderzoeken we wat er kan worden gedaan. We kijken of er al contact is met hulpverleners. Als dat zo is, geven we de melding door. Als er nog geen hulp is en het is nodig, dan zorgen we dat het er komt.” 

Langer

Tot maart moesten mensen in dit soort gevallen bellen naar het meldpunt zorg en overlast van de GGD. Het meldpunt is voor professionals al langer bereikbaar. Zij willen soms met collega’s sparren over bepaalde situaties of adviezen krijgen. “We willen dat iedereen weet dat we er zijn”, zegt Bijlsma. “Zo zorgen we voor passende hulp.” 

Het meldpunt is te bereiken op het nummer 0800-5099.     

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief