Foto:

Oproep: 'Plaats meer toiletten, vooral voor fietsers'

HOOGERHEIDE - Zestien maatschappelijke organisaties hebben gevraagd om snel meer toiletten te plaatsen om zo met name fietsers een sanitaire stop te gunnen. Vanwege de coronamaatregelen zijn er veel minder mogelijkheden voor een sanitaire stop. Het tekort aan deze stops is een reden voor mensen om niet te bewegen. "Niet te ontstressen en niet op fietsvakantie in eigen land te gaan", zegt Patrick Dorrestein van HanzeTour.com, een organisator van fietstochten. 

Klap
Als mensen niet op vakantie in eigen land gaan, krijgt de toeristensector nog minder gasten dan de nu al verwachte klap.
Daarom roepen de Fietsersbond, de wielersportunie NTFU en het Fietsplatform samen met de Toiletalliantie (een koepel van dertien organisaties die zich hard maakt voor meer toiletten) de overheid op om in te grijpen. "Nu zijn er in Nederland geen grote evenementen, dus er staan veel mobiele toiletten en toiletwagens in de opslag. Terwijl het rijk een campagne voert om Nederlanders in eigen land met vakantie te laten gaan, zijn er nu geen voorzieningen voor hen."

 
Huren
Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting en oprichter van de Toiletalliantie, roept het rijk, de provincies en gemeenten op om toiletten te huren en deze neer te zetten bij fietsknooppunten en in dorpskernen en stadscentra.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief