't Echt Antwaarps Theater. FOTO DIMITRI VANLOMMEL
't Echt Antwaarps Theater. FOTO DIMITRI VANLOMMEL (Foto: Dimitri vanlommel)

'Het zijn vooral veel vragen en weinig antwoorden'

HOOGERHEIDE – Het theaterseizoen had voor Podium Kloosterhof een prachtig seizoen moeten worden. Een jubileumjaar met vele mooie voorstellingen. de coronacrisis gooide roet in het eten. Het theaterleven viel stil. Nu alles weer langzaam opstart, bekijkt ook voor Podium Kloosterhof dat wordt bekeken hoe zij binnen het ‘nieuwe normaal’ voorstellingen kunnen organiseren.


Volgens voorzitter Marinell Bruys van de stichting Podium Kloosterhof is er één vraag die zal moeten worden beantwoord. "Hoe kunnen we weer starten straks?" 

Vanaf 1 juli mogen er honderd mensen in het theater, maar passen die in de theaterzaal in Hoogerheide met de anderhalvemetermaatregel? "Dit aantal is exclusief artiesten en technici. Op de tribune zouden er volgens berekeningen zo’n 67 mensen kunnen, maar dat is niet rendabel. We gaan dan ook op korte termijn berekenen hoeveel losse stoelen er te plaatsen zijn, rekening houdend met de anderhalve meter. De artiesten zouden we dan bijvoorbeeld op een verhoogd podium kunnen plaatsen. Ook kijken we naar het gebruik van schermen van plexiglas. Alle gesprekken en berekeningen kunnen we nu pas uitvoeren, omdat MFC Kloosterhof pas sinds 1 juni is heropend, net als de horeca. Tot die tijd was het niet mogelijk om op locatie te kijken. Daarom zitten we ook nu nog met heel veel vragen.”

Geannuleerd

Marinell hoopt stiekem op een verdere versoepeling van de maatregelen, zodat er meer mensen naar een voorstelling kunnen, maar dan nog blijft de anderhalve meter een beperkende factor. "En we weten natuurlijk niet hoe het gaat lopen. Het programma voor volgend seizoen is rond en de door corona geannuleerde voorstellingen hebben we grotendeels kunnen verplaatsen naar het komende seizoen, maar we weten nog niet of dat kan doorgaan straks. Ook hopen we dat de mensen straks weer naar het theater komen. De eerste stap is dat we nu gaan praten met beheerder Gerard van Kloosterhof en de gemeente en alles doorrekenen. Daarna kijken we verder. Voor nu zijn het vooral veel vragen en weinig antwoorden, ook voor ons. Het definitieve programma wordt dan ook pas bekend gemaakt als alle onzekere factoren bekend zijn.”

’t Echt Antwaarps Teater

Wat wel zeker is, is dat één van de paradepaardjes van Podium Kloosterhof, ’t Echt Antwaarps Teater, niet meer zal terugkeren in de toekomst.

Dit gezelschap bracht ieder jaar een humoristisch toneelstuk bij Podium Kloosterhof, maar heeft de coronacrisis niet overleefd. “We hadden altijd een uitverkochte zaal bij ’t Echt Antwaarps Teater. Het is jammer dat deze theatergroep het niet heeft gered. Mensen die entreekaarten via de website hadden gekocht, hebben al persoonlijk bericht gehad. Zij kunnen kiezen voor een tegoedbon of geld terug. Er zijn echter mensen die kaarten hebben gekocht in de foyer van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. Van hen zijn geen gegevens bekend. Wij hopen dat zij hun entreekaarten willen inleveren."

Tegoedbon

Dat kan door de kaarten op te sturen naar Podium Kloosterhof, Postbus 108, 4630 AC Hoogerheide. Vermeld hierop uw naam, adres, telefoonnummer en zo mogelijk een e-mailadres. Schrijf er ook bij of u een tegoedbon wenst of kiest voor terugbetaling. In het laatste geval is een bankrekeningnummer op de kaarten noodzakelijk. Dat kunt u noteren op de kaarten. Voor vragen: 0164-620221.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief