Foto:

'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

HOOGERHEIDE - Een nieuw uiterlijk, een nog betere redactionele formule, maar dezelfde vertrouwde naam. In jouw handen heb je de nieuwste editie van de Bode. Een moderne weekkrant vol nieuws uit jouw gemeente. Van lokale verenigingen tot ondernemers uit de straat en de lokale politiek, het staat er allemaal in.


Het coronavirus heeft ons normale leven volledig op zijn kop gezet. Een moeilijke tijd, want de inkomsten uit advertenties namen drastisch af binnen Uitgeverij de Bode. "Dat was moeilijk, en dat is het nog steeds. Maar, we wilden niet bij de pakken neerzitten", vertelt directeur Monique Elst. "Om ons heen zagen we namelijk ook veel positieve gevolgen van de crisis. Hartverwarmende acties. Creatieve ondernemers. En innovatieve oplossingen. Dat heeft ons ook geïnspireerd om naar de toekomst te blijven kijken. We hebben dan ook goed nagedacht over hoe we de Bode nóg beter en aantrekkelijker kunnen maken voor de lezer en de adverteerder."

Belangrijke rol

Eén ding mag duidelijk zijn: juist deze coronacrisis heeft laten zien dat de vraag naar lokale nieuwsvoorziening enorm hoog is. "De bezoekerscijfers van onze websites waren al prima, maar zijn tijdens de coronacrisis enorm gestegen", vertelt Elst. Ook de weekkrant speelde de afgelopen maanden een belangrijke rol. Het is hét medium waarmee alle inwoners van de gemeente bereikt worden en waarmee ze op de hoogte blijven van wat er in hun eigen buurt gebeurt. "De Bode is en blijft een sterk platform, online én offline, met een groot bereik waarvan lezers én adverteerders profijt hebben. En daaraan zijn we verder gaan bouwen."

Lokale binding

Het resultaat heb je nu in handen. Een eigentijdse krant met daarin de mooiste, opvallendste en boeiendste verhalen uit jouw buurt. Of het nou gaat om nieuwbouwplannen of een hartverwarmende actie. Maar, ook het verhaal achter de mens wordt verteld. Verwacht mooie portretten van bijzondere en inspirerende personen uit onze gemeente. Last but not least kijken we ook over de gemeentegrenzen, want welk effect hebben nationale gebeurtenissen op het leven in onze buurt? "De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot", stelt directeur Luuk Roozeboom. "We houden onze lokale binding met het verenigingsleven, maar daarnaast bieden we ruimte aan het zakelijke nieuws uit de steden en dorpen. Lokale ondernemers, klein of groot, hebben stuk voor stuk mooie verhalen te vertellen en daarbij willen wij ze graag helpen." Ondernemers zijn immers enorm belangrijk voor een gemeente. Ze brengen werkgelegenheid en zorgen er samen met onderwijsinstellingen voor dat de regio aantrekkelijk blijft om te wonen, werken en recreëren.

Evenementen

Dat laatste is de afgelopen maanden op een laag pitje komen te staan. Door de crisis mogen er nog weinig activiteiten georganiseerd worden. Maar, ook daarvoor worden creatieve oplossingen gevonden, zoals online pubquizzen of sportactiviteiten op 1,5 meter afstand. Wekelijks geven wij dan ook de activiteiten in de buurt overzichtelijk weer in een handige evenementenkalender! Natuurlijk kan ook het nieuws van jouw vereniging nog altijd rekenen op een mooie plek in onze krant. Jouw inbreng is dus zeker nodig! Of het nu gaat om een activiteit die je organiseert, een tip voor een leuk verhaal of een kant-en-klaar verslag. Lever het aan via onze website www.internetbode.nl. Zo maken wij een krant voor én door de gemeente Woensdrecht.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief