Foto: Hanneke Marcelis

Succesvolle proef met ondergronds inzamelen

HOOGERHEIDE - De proef met het ondergronds inzamelen van afval is zo succesvol verlopen dat de locaties definitief worden. Ook kunnen meer mensen een aansluiting krijgen op de ondergrondse container.


Uit onderzoek is gebleken dat de proef op een aantal locaties heeft gezorgd voor een afname van 45 procent van het huishoudelijk afval. 

Ervaringen

De gemiddelde inwoner van Woensdrecht zorgde vorig jaar voor 131 kilo aan restafval, voor de deelnemers aan de pilot was dit 73 kilo. “Ook de reacties en algehele ervaringen bleken positief. Maar liefst 90 procent van de pilot-deelnemers heeft ervoor gekozen om de aansluiting op de ondergrondse container te behouden”, zegt wethouder Henk Kielman. 

Grijs

Een kleine drie procent wilde de container van 140 liter terug, zeven procent vroeg om de grijze bak van 240 liter terug. 

Het plaatsen van de ondergrondse containers voor restafval is één van de methoden die de gemeente gebruikt om de doelstelling van honderd kilo restafval per inwoner per jaar te realiseren. Mensen die een aansluiting op een ondergrondse container willen, kunnen informeren bij t.krullaards@woensdrecht.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief