Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken
Foto:

Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken

OUD-VOSSEMEER - Elon Brandbeveiliging ofwel Bosters van Wezel heeft een unieke stap gezet om milieuvriendelijker te gaan werken. Het bedrijf stapt als eerste en op dit moment enigste bedrijf in Nederland over op Fluorvrije blusmiddelen. Hun doel: het milieu zo veel mogelijk ontlasten. 


Ronald Bosters mede-eigenaar van het bedrijf is blij met de stap. Sinds het overlijden van zijn vader (Koos) vorig jaar staat Ronald samen met zijn moeder(Hennie) aan het roer van het bedrijf. Ronald is de derde generatie van dit familiebedrijf. Het bedrijf wat dit jaar 45 jaar bestaat is ooit gestart door Willem Bosters(opa) en later over genomen door Koos Bosters. Ronald hoopt zijn vader en opa te blijven eren maar slaat deels wel een nieuwe weg in met het fluorvrij werken.

Wegwerpcultuur

PFAS is een stof die schadelijk is voor mens en natuur en dat is iets wat Ronald dan ook graag ziet veranderen. Tot nu zat de schadelijke stof in iedere schuimblusser maar daar is bij Elon Brandbeveiliging dus nu verandering ingekomen. Ronald staat honderd procent achter milieuvriendelijke producten en zijn streven is dan ook om het einde van het jaar zijn gehele assortiment om te zetten naar fluorvrije producten. Brandblussers worden ook zoveel mogelijk gereviseerd waardoor een blusser wel tot 20 jaar mee kan gaan. “Er heerst nu vooral een wegwerpcultuur in onze sector maar ook daarbuiten. “We zien nu nog, oh dat ding is leeg, we kopen wel een nieuwe. Laat ons dan één van de eerste zijn om hieruit te stappen”, vertelt Ronald.

Fluorvrij

Het fluorvrij werken is dus nog zeer uniek in Nederland. Ook voor de producent Johnson Controls die al 27 jaar de brandblussers levert aan Elon is het uniek. Elon is tot nu toe hun enigste klant die met de fluorvrije brandblussers gaat werken. Door geen fluor meer te gebruiken in blusmiddelen wordt het risico voor de natuur en mens naar bijna 0 verlaagd. Blusmiddelen komen na een brand uiteindelijk toch in de grond of in een sloot terecht. Het bedrijf heeft hun bedrijfsmissie, brandveiligheid voor iedereen, dan ook gekoppeld aan een milieuvriendelijke missie. Op dit moment zijn de eerste brandblussers al fluorvrij. Brandblussers voor vaste stofbranden zijn al vervangen in het nieuwe assortiment en de hoop is dan ook groot dat het lukt om eind 2020 de overige schuimblussers voor vloeistofbranden fluorvrij te maken.


Duurzaam

Elon brandbeveiliging onderscheidt zich dan ook zeker van de rest in het milieuvriendelijker en duurzamer werken. Op elke positie waar het mogelijk is heeft het bedrijf de wens om fluorvrij te werken en biedt het bedrijf het ook aan. “Milieuvriendelijke brandveiligheid is onze missie”, aldus Ronald.

Klaverveld 7
Oud-Vossemeer
0166 672 623
www.elonbrandbeveiliging.com

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief