Woensdrecht gaat door met het Huis van Morgen
Foto:

Woensdrecht gaat door met het Huis van Morgen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat door met het Huis van Morgen.


In het huis maken studenten, professionals, inwoners en mantelzorgers kennis met zorginnovaties en e-health-toepassingen. Wethouder Lars van der Beek van de gemeente Woensdrecht is ervan overtuigd dat nieuwe technieken mensen helpen om langer thuis te blijven wonen. “Zonder grote investeringen”, zegt hij.

Vitaal

Ook kan de gezondheid op afstand makkelijker in de gaten worden gehouden. “Vitaal ouder worden is belangrijk nu we allemaal langer thuis blijven wonen. Techniek maakt het mogelijk om er veilig op uit te gaan, gezond te leven en in contact te blijven met de buitenwereld en zorgorganisaties. Als gemeente willen we dit actief uitdragen en onze inwoners stimuleren om innovatie te omarmen.”

Ontwikkelingen

Dat wordt makkelijker. Het Huis van de Toekomst is nu nog te vinden in het Kellebeek College in Roosendaal. Na de zomer gaat het initiatief echter op tournee. Het is dan bij toerbeurt te vinden in Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. In het najaar is bekend wanneer en waar het Huis van de Toekomst in Woensdrecht komt. “We gaan daarover in overleg met Woningstichting Woensdrecht om te kijken of zij tijdelijk een pand ter beschikking hebben. Het zal een pop-up-winkel zijn waar inwoners binnen kunnen stappen om zich te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied.”

De gemeente Woensdrecht steekt tot en met 2023 elk jaar 10.000 euro in het huis. te kijken wat er allemaal is op dit gebied.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief