Ossendrechtse wijn doet het goed
Foto:

Ossendrechtse wijn doet het goed

OSSENDRECHT – Vijf wijnen voert Domaine De Brabantse Wal uit Ossendrecht inmiddels en allemaal staan ze hoog aangeschreven in de buurt en ver daarbuiten. Een zesde wijn verschijnt later deze zomer. Gall & Gall in Hoogerheide en Halsteren verkopen de wijnen in de winkels en verder zijn er in heel Nederland restaurants met een Ossendrechtse wijn op de kaart.


Volgens Paul Bosse van Domaine De Brabantse Wal maken ze in de wijngaard aan de Heuvelweg gebruik van drie Duitse druivenrassen. “We hebben de Solaris met 500 stokken, de Johanniter met 2000 stokken en de Souvignier Gris met eveneens 2000 stokken. Met de druiven maken we diverse witte wijnen. We hebben twee hoofdwijnen, Klein Wonder en Groot Geluk. Klein Wonder komt qua naam voort uit de eerste productie in 2013. Het was namelijk een klein wonder dat er op eenjarige ranken een wijn gemaakt kon worden met zoveel smaak." 

Bottelen

Naast de hoofdwijnen zijn er nog Mijn Liefde en twee mousserende wijnen. Deze drie wijnen zijn vorig jaar geïntroduceerd door Domaine De Brabantse Wal. “Dit jaar komt er ook een nieuwe wijn, uit Solaris en Souvignier Gris, uit druiven van de oogst van 2018. De wijn ligt al meer dan een jaar in eikenhouten vaten. 18 augustus gaan we deze wijn bottelen.” Wijnliefhebbers hebben daarmee iets om naar uit te kijken, want de wijnen van Domaine De Brabantse Wal zijn al meerdere malen bekroond met brons, zilver en goud.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief