Welzijnswerkers verkassen naar gemeentehuis
Wethouder Jeffrey van Agtmaal vertelt over de verhuizing en vernieuwing van het gemeentehuis.
Wethouder Jeffrey van Agtmaal vertelt over de verhuizing en vernieuwing van het gemeentehuis. (Foto: Marilyn Pietersz)

Welzijnswerkers verkassen naar gemeentehuis

HOOGERHEIDE- De welzijnswerkers die nu nog onderdak vinden in het pand aan de Kromstraat (K4) verhuizen in het najaar naar het gemeentehuis in Hoogerheide. Door dit pand niet meer te gebruiken bespaart de gemeente Woensdrecht jaarlijks 50.000 euro. Een bijkomend voordeel is dat de inwoners na de verhuizing voor alle dienstverlening terecht kunnen in het gemeentehuis. Een bescheiden opfrisbeurt voor het gemeentehuis maakt de vernieuwing compleet.


Met de verhuizing verkassen alle werknemers van de Brede Welzijnsinstelling (BWI), MEE West-Brabant, WijZijn Traverse en de ambtenaren van de afdeling sociale dienstverlening, zoals de jeugdhulpverleners, naar het gemeentehuis. Zo’n dertig mensen verlaten hun vertrouwde stek in september of oktober. De bureaus, computers, al het meubilair verhuist mee. “De verhuizing kost een ton, maar die kosten verdienen we snel terug, omdat we op jaarbasis 50.000 euro besparen aan onderhouds-en energiekosten”, stelt verantwoordelijk wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Opfrisbeurt

Hij geeft aan dat er gesleuteld wordt aan de inrichting van het gemeentehuis. De centrale hal wordt gezelliger ingericht, met meer groen. De receptie en balies krijgen een klantvriendelijker uitstraling, terwijl de in het gemeentehuis gevestigde bibliotheek na de opknapbeurt meer moet aanvoelen als een huiskamer.
Dit alles om bezoekers beter te kunnen ontvangen, zodat het gebouw meer en meer een ontmoetingscentrum wordt waar iedereen zich welkom voelt. Nu al is het gemeentehuis meer dan alleen de werkplek voor ambtenaren en het gemeentebestuur. Het gebouw herbergt tevens diverse sportzalen, multifunctioneel centrum Kloosterhof en een politiesteunpunt.

Streep

Aanvankelijk was het de bedoeling het gemeentehuis flink onder handen te nemen, maar de kosten bleken te hoog. Vorig jaar ging er definitief een streep door dit plan. “We zijn toen gaan kijken naar wat wél mogelijk was. Zo ontstond het idee het K4 te verlaten, wat een behoorlijke bezuiniging oplevert.” Tegelijkertijd bleek dat er ruimte was om kleine ingrepen te plegen aan het gemeentegebouw. “En, we halen noodzakelijk onderhoud, zoals vervanging van de vloerbedekking, naar voren.” De kosten van de aanpassingen aan het gebouw bedragen twee ton. Inclusief de verhuiskosten is de gemeente drie ton kwijt.

De wethouder vertelt dat het K4-pand wordt gesloopt. “Gezien de hoge verbouwingskosten was het helaas niet mogelijk het pand om te vormen tot zorgwoningen. De vrijgekomen grond verkopen we voor woningbouw. Na de verhuizing ontwikkelen we hiervoor een nieuw bestemmingsplan.”

BIJDRAGE MARILYN PIETERSZ













DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief