'Smaken verschillen natuurlijk, maar kwaliteit proeft iedereen'
Foto: Humphrey Hekhuizen

'Smaken verschillen natuurlijk, maar kwaliteit proeft iedereen'

HOOGERHEIDE - Biergildes en online initiatieven, zoals Bierista en Untappd, maken steeds meer mensen enthousiast over lokale biersoorten en zelf bier brouwen. Dat merkt ook eigenaresse Rita Somers van Slijterij de Schaapskooi in Hoogerheide. In haar winkel is een grote variëteit aan (lokaal) bier te koop en ze hoort het graag als brouwers uit de omgeving een nieuw soort op de markt brengen. “We dragen het regionaal product een warm hart toe”, vertelt Somers.

In de Schaapskooi staan lokale biertjes van verschillende brouwers uit de regio in de schappen, zoals uit Nispen en Wouwse Plantage. “De dichtstbijzijnde brouwer zit in Bergen op Zoom. Dat is Sterck en die maakt goede biertjes”, vertelt Rita Somers. “We verkopen ook biersoorten van brouwerij Bliksem in Breda, vanwege de knipoog naar Hoogerheide. Eigenaar Merijn Dietvorst komt namelijk hiervandaan.”


Kwaliteit

Hoe verschillend de (lokale) bieren bij de Schaapskooi ook zijn, het is stuk voor stuk kwaliteit, want dat is belangrijk voor het team van de slijterij aan de Raadhuisstraat, zegt Somers. “Smaken verschillen natuurlijk, maar kwaliteit proeft iedereen. Als er een nieuw bier op de markt komt, dan proeven wij met z’n allen voordat we besluiten of we het gaan verkopen.”

Streek

Somers verklaart de populariteit van lokaal bier en zelf bier brouwen doordat steeds meer mensen genieten van zelf iets maken. “Daarnaast vragen toeristen in de winkel ook vaak naar lokaal bier. Ze vinden het leuk om de smaak van de streek te proeven."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief